Başvuruların 5 Ağustos Cuma günü 14:00’da sona ereceğini belirten Bahçekapılı, www.lockhartindustries.com, Geçmişte yapılmış başvurular geçersiz sayılacak olup, tüm aday antrenörlerin bu süreçte başvurularını güncelleme yapmalarının gerektiğini söyledi.

TÜFAD Yalova Şube Başkan Yardımcısı Sami Bahçekapılı,” Türkiye Futbol Federasyonu resmi web sitesi üzerinden bir açıklama yayınladı. Bende Yalova’daki antrenör arkadaşlarıma ve aday arkadaşlara sesleniyorum. Antrenör eğitim programlarına katılmak isteyen aday antrenörler için başvuru süreci başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi TFF.org üzerinden yapılacak başvurular, 05.08.2022 saat 14.00'te sona erecek. Antrenörlerin Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'na göre yapılacak değerlendirmeler sonucunda puan sıralamasına göre katılımcılara eğitim programları için davetler e-posta ile gerçekleştirilecek. Geçmişte yapılmış başvurular geçersiz sayılacak olup, tüm aday antrenörlerin bu süreçte başvurularını güncellemeleri gerekmektedir” dedi.

“Antrenör Eğitim Programı Ücretleri Dudak Uçuklattı”

TFF’nin yapmış olduğu Antrenör Eğitim Programı Ücretlerindeki artış dikkat çekti. TFF Grassroots C diploması almak isteyen aday antrenör Türkiye Futbol Federasyonu’na 3 Bin TL, TÜFAD’a ise 4 Bin 500 TL ödeyecek.

UEFA B/A Birleşik için eğitim alacak bir antrenör ise 150 Bin TL ödemek zorunda kalacak. UEFA Pro Lisans almak isteyen teknik adamlar ise 180 Bin TL’yi TFF’ye, 20 Bin TL’yi ise TÜFAD’a ödemesi gerekiyor.

Profesyonel futbol yöneticisi olmak isteyen isimler ise 30 Bin TL’lik ücreti Türkiye Futbol Federasyonu’na yatırmak zorunda olacak. Kaleci antrenörleri ise TFF B Kaleci antrenör eğitimi için 20 Bin, A lisansı için ise 30 Bin TL’yi gözden çıkaracak.

Editör: TE Bilişim