İlimizi temsil etme hakkına sahip olan Yalovaspor ve Altınova Belediyespor başvurularını sorunsuz bir şekilde hallederken, istanbul evden eve nakliyat, Edirne ekibi Osmanlıspor, Karaman temsilcisi Sudurağı Gençlerbirliği, Düzce takımı 81 Yıldızspor ve Ankara’dan Hacettepespor BAL’a katılmayacaklarını açıklamalarıyla duyurarak hiçbir girimde bulunmadılar.

Geri sayımın başladığı Bölgesel Amatör Ligin 2022-2023 sezonunda Eylül ayı sonunda başlayacağı kulislerde konuşuluyor. 14 takımlı 14 grupta oynatılması beklenen BAL’da 4 takımın haricinde maddi zorluk yaşayan birçok takımında lige girmemesi gündemde olduğu belirtiliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu başvuru sürecinin sona erdiği Bölgesel Amatör Ligle ilgili önümüzdeki hafta içi açıklamalarını yapması bekleniyor.

Pandemi de büyük zorluklar yaşayan amatör futbolcular, geçtiğimiz günlerde TFF Amatör İşler Sorumlusu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez’i ziyaret ederek yaş sınırlaması ve sigorta yapılmasıyla ilgili dilek ve temennilerini dile getirmişti.

Geçen sezon ilk kez uygulanan statü sonrasında kulüpler tepkilerini hem yazılı olarak hem de sosyal medya hesapları üzerinden göstermişti.

Statü gereği play-off’larda olası puan eşitliği sebebiyle üçlü penaltı kuralı geçerli olmuştu. Birçok maçta tribünde bekleyen takımlar penaltı atışları sonrasında TFF 3. Lig biletini cebine koymuştu. Yeni sezonda statünün nasıl işleyeceğiyle ilgili futbolseverlerin tepkisi sürerken; TFF’nin bu konuda nasıl bir yol izleyeceği de merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim