Kocaeli temsilcisini 6 puan geriden 29 puanla Altınova Belediyespor, 28 puanla İnegöl Kafkas Gençlik ve 24 puanla Nişantaşıspor takip etti.Ligin son iki sırasında ise 4 puanlı Gebze Tayfunspor ve puansız Akhisar Demirspor yer aldı. Temsilcilerimizden Yalovaspor ise 7 puan ve averajla ilk yarıyı 12. Sırada noktaladı.

13. hafta maçları kapsamında Yalovaspor İstanbul deplasmanında Nişantaşıspor’a konuk oldu. Kötü performans sergileyen Yeşil Kırmızılı ekibimiz rakibine 8-0 gibi farklı skorla yenilerek devre arasına moralsiz girdi.

Altınova Belediyespor evinde Feriköy’le karşı karşıya geldi. Bu sezonun en iyi maçını oynayan Sarı Yeşilli ekibimiz sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrıldı. 13. Haftanın en kritik karşılaşmasında lider Gebzespor ile takipçisi İnegöl Kafkas Gençlikspor kozlarını paylaştı. Mücadeleyi ev sahibi ekip 1-0 kazanmayı başardı.

Son haftaların çıkışta olan takımlarından Kullar 1975 Spor evinde Kavacık engelini Yalovalı futbolcu İlker Avşeren’in golleriyle 2-1’lik skorla aştı. Usta ayakları kadrosunda barındırmasına karşın inişli çıkışlı grafik ile zirveden çok uzak kalan Nilüfer Belediye Futbol Kulübü evinde küme düşme hattındaki Gebze Tayfunspor karşısında şov yaparken sahadan 6-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Bu sezon teknik direktör değişiklikleri ve olaylı maçlarıyla dikkat çeken Cankurtaran takımı sahasında son sıradaki Akhisar Demirspor’u adeta gole boğarken maçı 9-1 kazandı. İki çıkışta olan Osmaniye İstiklalspor-Değirmenderespor karşılaşmasından gülen taraf 1-0’lık skorla ev sahibi ekip oldu. Bölgesel Amatör Lig 14. Grupta ikinci yarı maçları 29 Ocak 2023 Pazar günü start alacak.

Editör: TE Bilişim