2012-2013 Voleybol Sezonunda  Bayanlar Voleybol Bölgesel Ligi G Grubu’nda yer alan Yalova Belediyesi’ Bayan Voleybol takımı 4 müsabakada 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak 6 puan toplamış ve grubunu averajla 2. Sırada bitirmişti.

3. lig terfi maçlarına kalan Belediyenin sultanları merakla rakiplerini beklemeye başlamıştı. Yalova Belediyespor’un, Play Off’ta olası eşleşmede kendisine rakip olacak takımlar belirlendi. Bölgesel Lig’de temsilcimizin de dâhil olduğu toplam 44 takımdan sadece 8’i, Play Off müsabakaları sonucu bir üst lig olan 3. Lig’e yükselecek.

Alınan bilgiye göre  Play Off’la ilgili Türkiye Voleybol Federasyonu’nun, belirleyeceği illerde gruplar şeklinde karşılaşmaları oynatacağı ve müsabakaların, eleminasyon şeklinde olmayacağı öğrenildi. Ayrıca Play Off’taki takımımız Yalova Belediyesi Doğu Anadolu Bölgesi ya da Güneydoğu Anadolu Bölgesi gibi uzak illerin temsilcileriyle değil, Marmara Bölgesi ve yakın bölgelerdeki takımlarla karşılaşacağı öğrenildi.

 TVF’nin, konuyla ilgili kesin bir açıklamayı önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor. Federasyon, sadece müsabakaların başlayacağı tarihleri belirlerken, Erkekler ve Bayanlar Bölgesel Ligi’ndeki mücadelelerin, 13-16 Nisan tarihleri arasında oynanacağı belirtildi. 
Editör: TE Bilişim