Fenerbahçe, Çeşme Basketbol ve Emlak Konut maçlarına 3’de 3 hedefi koyduklarını bunu da başardıklarının altını çizen başarılı koç, Botaş Gelişim maçının Play-Off adına çok önemli olduğunu ve kazanmak zorunda olduklarının altını çizdi.

“3’de 3 hedefimizi gerçekleştirdik”

Yalova VİP Başantrenörü Mert Köprücü,” 3’te 3 yapacağımız bir hedef vardı. Fenerbahçe, Çeşme Basketbol ve Emlak Konut. Burası bizim için çok önemli virajdı. Kazanmamız gereken üç karşılaşmaydı ve sırasıyla rakiplerimizi yendik. Emlak Konut çok iddialı ve Süper Lig’e çıkma adayı bir takım. Bu yüzden bu müsabaka çok önemliydi. İyi bir ekip ve organizasyonları çok özel. Biz maçın zor geçeceğini tahmin ederek gittik. Oyuncularım ve staff’ım elinden gelenin en iyisini yaptı. Son topa kadar mücadele oldu. 19 saniyede 3 top kullandırdın, ilginç bir şekilde. Basketbolun farklı bir branş olduğunu gösteren bir oyundu o son 19 saniyeyi bir türlü bitiremedik. Ancak her şeye rağmen kazanmak bizim için çok önemliydi. Verdiğimiz mücadele güzeldi. Defansımızla buralara geliyoruz. Karşı rakibe uzun süre sayı attırmadık. Yalova VİP iyi işler yapmak istiyorsa defansına devam etmek zorunda. Bunun bilincinde olduğumuz için de defansla yürüdük” diye konuştu.

“Botaş maçı çok kritik”

Yalova’ya Botaş’ın çok formda geleceğini bu maçın kendileri adına çok önemli olduğunu belirten tecrübeli koç,” Önümüzde bir Botaş Gelişim maçı var. Baktığımızda çok tehlikeli bir maç. Botaş Gelişim iyi ekip ve galibiyet serileri var. Buraya da tam kadro olarak gelecekler. Bu mücadeleyi de kazanmamız gerekiyor. Botaş ve Gürespor maçları bizim sıralamadaki yerimizi belli edecek. Ya 4. sıraya doğru gideceğiz ya da 5. sıradaki yerimizi korumaya çalışacağız. Madem hedef şampiyonluksa bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yaparak galibiyetlere devam etmemiz gerekiyor. Play-Fff’a en iyi yerden girmek Yalova için çok önemli” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim