Sezon başında transfer edilen Elijah Mitrou-Long’un yerine gelen Amerikalı oyuncu istenileni veremedi. Şuana kadar oynadığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet ve 2 yenilgi alan Yeşil Kırmızılı ekibimiz TBL’de yedinci sırada bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta Mersin Büyükşehir Belediyesi maçında ilk beşte başlayan ancak 8’de 0’la maçı tamamlayan hedeflerin odak noktası olmuştu. Sezon ortalamaları da 8.2 sayı, 2.8 ribaund, 0.8 asist olan Boykins ilk etapta kadro dışı bırakıldı. Semt77 Yalovaspor yöneticileri Boykins'in yerine oyuncu arayışına başladı.

1995 doğumlu, 1.98 m boyundaki Jacobi Boykins Türkiye’ye gelmeden önce geçen sezonu Polonya Ligi takımlarından Asseco Arka Gdynia tamamlamış ve 22 maçta 29.2 dakika, 15.0 sayı, 6.2 ribaunt, 1.8 asist, 1.1 top çalma, 0.7 blok ortalamaları tutturmuştu. Boykins daha önce de G League ve Meksika Ligi'nde oynamıştı.

“Mitrou-Long AEK’ye gidiyor”

2022-2023 sezonunu başında Semt77 Yalovaspor’la sözleşme imzalayan ancak istenileni veremeyen Elijah Mitrou-Long’un son adresi Yunanistan oldu. Oyun kurucu hazırlık döneminin ardından Federasyon Kupası ve normal sezonda forma giymeden Yeşil Kırmızılı ekiple yolları ayrılmıştı. Yunan asıllı Kanadalı oyuncu Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden AEK takımıyla anlaşma sağladı.

Editör: TE Bilişim