Önce Yalova şampiyonu olan ardından Bölge ve Yarı Finalde de birinci olan Çiftlikköy Belediyesi Yıldız Bayan Voleybol Takımı 27 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Bursa Cengiz Göllü Spor Salonu’nda yapılacak Türkiye Şampiyonası Final Müsabakalarında Yalova’yı temsil edecek.

Yıldız Bayanlar Şampiyonası Yarı Final müsabakaları  22-24 Mayıs tarihleri
arasında Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirildi.

4 takımın mücadele gösterdiği turnuvada Yalova’yı Çiftlikköy Belediyespor temsil ederken, ev sahibi Balıkesir adına Altınovaspor, Aydın’dan Gençlikspor ve Sakarya Yeni Hendekspor takımları yer aldı. 

Mihrican Deviren öğrencileri turnuvada ki ilk karşılaşmasında Aydın Gençlikspor’u 3-2 mağlup etti. 

Çiftlikköy’ün sultanları ikinci maçında ise ev sahibi Altınovaspor’a karşı 2-0 önde olmasına rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı ve zorlu kapışmadan 3-2 yenik ayrıldı. Üçüncü maçında Yeni Hendekspor’u 25-13, 25-23 ve 25-17’lik setlerle 3-0 deviren Kırmızı Siyahlı ekip , Aydın Gençlikspor’un da Altınovaspor’u 3-2 yenmesiyle üçlü averajla tur atladı.

Kurallara göre alınan sayının, verilen sayıya bölünerek hesaplaması yapılan üçlü averaja göre Çiftlikköy 1.12, Aydın Gençlikspor 1.03, Altınovaspor da 1.02 averaj elde etti. bu sonuç sonrasında Çiftlikköy Belediyesi Yıldız Bayan Voleybol Takımı 27 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Bursa Cengiz Göllü Spor Salonu’nda yapılacak Türkiye Şampiyonası Final Müsabakalarında Yalova’yı temsil edecek. Yeşilyurt, İzmir Arkas, Ankara İlbank, Bursa DSİ Nilüferspor, Vakıfbank, Eczacıbaşı gibi takımlar başta olmak üzere toplamda 16 takım, finallerde mücadele gösterecek. Ekipler, 4’erli 4 gruba ayrılacak. Grupta ilk 2 sırayı alacak takımlar, üst tura çıkacak. Çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarının yanı sıra gruptan çıktıktan sonra takımların Türkiye dereceleri belirlenmesi için elenen ekipler arasında klasman maçları yapılacak.
Editör: TE Bilişim