Altınova Tersaneler Spor Kulübü’nün Milli güreşçisi Buse Tosun, Sırbistan’da katıldığı, Avrupa Olimpiyat Kalifikasyon maçlarında başarılı olarak 2016 Rio Olimpiyatları için vize aldı. İsveç’te yapılan Büyük Bayanlar Serbest Güreş Turnuvasında bronz madalya kazanarak adını tüm Dünya’ya duyuran genç sporcu gözünü Brezilya’da yapılacak olimpiyatlara çevirdi. 
Sırbistan’ın Zrenjanin kentinde yapılacak Avrupa Olimpiyat Kalifikasyon maçları kapsamında 69 kiloda güreşen milli sporcu Buse Tosun ise ilk maçında Macar asıllı rakibi Vanessa Elizabeth Wilson’u 13-0 yenerek yarı finale adını yazdırdı. Ardından yarı finalde Litvanyalı rakibi Laura Skujına ile karşılaşan Tosun, bu rakibini de 13-1 yenerek Rio vizesini aldı.
2016 yılında Buse tosun, İsveç’in Klippan kentinde yapılan Bayanlar Açık Güreş Turnuvasında, Bulgaristan’ın Rusçuk kentinde devam eden 23 yaş altı  Serbest Stil ve Greko-Romen Stil  Kadınlar Avrupa Güreş Şampiyonası ve Letonya'nın Riga kentinde yapılan Büyükler Avrupa Şampiyonasından da bronz madalya ile dönmeyi başardı. 
Altınova Tersaneler Spor Kulübü’nün Milli güreşçisi Buse Tosun,” Elde ettiğim başarılardan ötürü büyük mutluluk duyuyorum. Hedefim olan Olimpiyatlara bu yaz gideceğim. İnşallah Rio’da Ay Yıldızlı bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı söyleyeceğim. Bu başarılarımda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Editör: TE Bilişim