Geçen sezon Play-Off finaline kadar yükselen Yalova ekibinde Gözde Yürük ve Fatma Nur İçaçan’la başlayan ayrılık kervanına temsilcimizin Amerikalı yıldızı Cierra Dillard’la birlikte Tuğçe Kanat ve Aslı Sevinç’te katıldı.

Gözde ve Fatma’nın Turgutlu Belediyespor’a transfer olmasının ardından geride kalan sezonda TKBL’yi performansıyla alt üst eden Cierra Dillard Mısır Ligi’nden Al İttihad Alexandria’ya transfer oldu.

Uzun süreli sakatlıklarına rağmen oynadıkları dönemde HDİ Sigorta Yalova VİP’e önemli katkılar veren pota altı oyuncusu Aslı Sevinç, Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi takımlarından Kastamonu İstiklal Yolu GSK ile anlaşma sağlarken, Tuğçe Kanat’ta Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Urla Belediyesi ile el sıkıştı.

2021-2022 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde ki performansıyla tüm Dünyanın dikkatini çeken Amerikalı oyun kurucu Cierra Dillard Yalova VİP formasıyla 36 maça çıkarken 36,25 dakika ortalamayla 25,33 sayı ve 5,94 asist ortalamalarıyla lige damga vurmuştu.

Geçen sezon talihsiz sakatlıklarla boğuşan Tuğçe Kanat, VİP’in Play-Off’lardaki en etkili isimleri arasında yer almayı başarmıştı. Tecrübeli oyuncu 23 kez Turuncu Sarılı formayı sırtına geçirirken 17,18 dakika ortalama ile parkede kalıp 5,91 sayı, 1,52 asist ve 1,87 ribaunt ortalamaları tutturdu.

Kariyerinin son döneminde olmasına karşın Yalova ekibiyle başarılı bir sezonu geride bırakan 1979 doğumlu Aslı Sevinç, 28 maçta görev alırken, 28,05 ortalama sürede 8.38 sayı, 7.17 ribaunt, 2.03 asist ortalamalarıyla mücadele etti.

Editör: TE Bilişim