Ligin bitmesiyle değerlendirmede bulunan Çiftlikköy Belediyespor Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Mihrican Deviren, gelecek yıllarda ki planlarını açıkladı.

3. Ligin kendileri için atılım olduğunu, gelecek sezon 2. Lige çıkmak istediklerini belirten Deviren, “Amaç transfer yapmadan ligde kalmaktı. Onu da son maça kadar kovaladık. İnegöl’ün Esspor’a karşı sürpriz galibiyetinden sonra son maça kaldı. Daha önce Değirmendere’yi yenmiştik ve sonra çok rahatlamıştık. Ancak İnegöl’ün sürpriz galibiyeti bizi dezavantajlı duruma getirdi. Böyle daha güzel oldu. Final havasında oldu. Oyuncularım için de zordu. 22 maç oynadılar. Çok büyük yatırım yapmış kulüplerle mücadele ettiler. Ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Kazanmayı çok istiyorlardı. Öğrenci olmalarına rağmen, haftanın 6 günü antrenman yapıyorlardı. Hedefimizi gerçekleştirdik ve ligde kaldık.

Amaç 2. Lig’e çıkmak. Aksilik olmazsa hedef 2. Lig’e çıkmak istiyoruz. 3. Lig’de yabancı oyuncu oynatamıyoruz. Böyle bir kural var. Sadece ülke içinden oyuncu transfer edebiliriz. Her yerden oyuncu transferi yapabiliriz. Bursa, İstanbul, İzmir, Ankara’dan 3. Lig ağırlıklı olabilir. Bütün bağlantıları kurmaya başladık. Oradaki arkadaşlarımıza da haber verdik. Öncelikle bütçe belli olduktan sonra transferi hızlandıracağız. 1 pasör ve 1 libero, 1 orta, 1 köşe olacak kesin” şeklinde konuştu.

“Transfer düşünüyoruz”

Biz zaten bu kulüpte daha önce de olduğu gibi voleybol okuluyuz diyoruz. Buradan mezun olduktan sonra oyuncularımızı her yere göndermeye hazırız. Çok genç olduklarından dolayı transfer için gelen bir şey olmadı bize. Şuan ki performanslarından mutluyum. Kendilerini kanıtlasınlar ve pişsinler, ilerleyen dönemler için transfer düşünülebilir. Diğer kulüplerden aşağı antrenman politikamız yok. Önemli olan yaş ilerledikçe psikolojik açıdan maç stresini yaşamak” dedi.

“Önümüzde gruplar var”

Gözlerini Türkiye Şampiyonası grup eleme müsabakalarına çevirdiklerini söyleyen Çiftlikköy Belediyespor Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Mihrican Deviren,” Sporcularımıza 3-4 günlük ara verdik. Gençler ve yıldızlar Türkiye Şampiyonası grup müsabakaları var. Yıldızların henüz kesin tarihi belli değil. Ancak gençler, 20-23 Nisan tarihleri arasında Tekirdağ grup merkezinde gerçekleştirilecek müsabakalarda Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve Kocaeli temsilcileriyle mücadele edecek. Yalova voleybolu için müthiş bir şey olacak. Bir aksilik çıkmazsa en az yarı finali hedefliyoruz. Zaten bu karşılaşmalar Haziran sonuna kadar sürecek. Ramazan Bayramı biter bitmez resmi sezonu açacağız” diyerek sözlerine nokta koydu.
Editör: TE Bilişim