Yalova Yüzme İl Temsilcisi Sefa Demir, 2016 yılı ile birlikte Yalova’da yüzme sporlarında çağ atlayacaklarını söyledi. 
Yalova’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda birçok yarışma düzenlediklerini belirten Demir, Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü yüzme antrenmanlarının yapıldığını dile getirirken, 16 antrenör eşliğinde gerçekleşen çalışmalardan ve yüzme sporuna artan ilgiden dolayı temsilcilik olarak çok mutlu olduklarını ifade etti. 
“Yüzme Ligi Geliyor”
Yalova’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak sözünü slogan edindiklerini belirten Yalova Yüzme İl Temsilcisi Sefa Demir,” Yüzme ligi kurulması için adımlarımızı attık. Şuanda 6 kulüpten 2’şer antrenörden 6 antrenör, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden de 4 antrenör olmak üzere; toplam 16 antrenör eşliğinde çalışmalar yapılıyor. Şartlar oluştuğu takdirde önümüzdeki yıl yüzme liginin kurulacak. Bu ligin kurulması için en az 4 takıma ihtiyaç var. Şuanda Yalova’da 6 takım mücadele ediyor” dedi. 
“Su sporlarının gelişmesi için canla başla mücadele ediyoruz”
Yalova Yüzme İl Temsilcisi Sefa Demir, “Yüzmeyle ilgili yaz kursları için Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne yaklaşık 150 başvuru oldu. Yeni kayıtlarla birlikte şuan Yalova’da yaklaşık 450 sporcu var. Bu sporcular, yüzme sporuyla yakından ilgileniyorlar. Haftanın 6 günü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda antrenmanlar yapılıyor. Kentte 6 spor kulübü bulunuyor. Yalova Belediyespor, Gençlikspor, Altınkulaç, Tunaspor, Akademispor, Bahçeşehir Koleji takımlarının yüzme sporu içerisinde yer almasıyla bu branşta ciddi atılımlar var” diyerek sözlerini noktaladı.  
Editör: TE Bilişim