Türkiye Futbol Federasyonu’na bağlı olan Merkez Hakem Kurulu’nun Yalova’ya bakış açısının olumlu olduğunu belirten Demir,  MHK Bölge Sorumlusu ve EPAK Başkanı Zihni Aksoy’u 2 gün boyunca Yalova’da ağırladıkları için çokta mutlu olduklarını dile getirdi.

Yalova’nın FIFA Kokartlı hakem çıkartabilir mi sorusuna Demir, Uğur Akalp’in çalışmalarına devam etmesi durumunda 5 yıl içinde FIFA Kokartı takacağına inandığını söyledi.

“Halis Özkahya’nın katkısı büyük”

FIFA Kokartlı hakem Halis Özkahya’nın Yalova’ya gelmesiyle birlikte büyük katkısı olduğuna değinen Sefa Demir,” Halis hocamız Yalova’ya gelemsiyle birlikte genç hakemlerimizin sayısı arttı. Birçok hakemimiz onun deneyimlerini dinliyor ve uyguluyor. Birçok tecrübeli ve genç hakemimiz onun ile antrenman yapma fırsatı buluyor. Halis Özkahya Yalova hakemliği için büyük bir nimettir. Kendisine de Yalova hakemliğine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyoruz.

“Yalova’daki hakemler Yalova Amatör Liglerinin üstünde”

Yalova’daki hakemlerin Yalova’da ki amatör liglerin çok üstünde olduğuna değinen Ulusal Hakem Sefa Demir,” Yalova’da ki amatör lig seviyesi ortadadır. Yalova hakemliği bu liglerin oldukça üstündedir.  Şuanda her kulvarda hakemimiz bulunuyor. Bunlar arasında bir tane FIFA hakemi, 1 ulusal ve 3 ulusal yardımcı hakemin yanı sıra 2 Bölgesel Hakem ve 6 tane de Bölgesel yardımcı hakemimiz bulunmaktadır. Gelecek sezon Tolga Atasever, Mesut Boz ve Abdullah Çetinçelik’in Bölgesel Yardımcı hakem, Engin Özgür’ün ise Bölgesel hakemliğe Tugay Kaan Numanoğlu’nun ise Ulusal Hakemliğine yükseleceğine inanıyorum. Camiamıza yeni katılımlarla birlikte toplam 63 hakemimiz bulunmaktadır.” dedi.

“Amacımız derneğimizi Türkiye’nin sayılı dernekleri arasına sokmaktır”

2012 yılında göreve geldiklerini ve 2015’te görevi bıracaklarını belirten Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Yalova Şube Başkanı Sefa Demir,” Amacımız Yalova hakemliğini ve dernek faaliyetlerini en üst seviyeye çıkartmaktır. 2012 yılında göreve geldik. 2015’te de görev süremiz dolacak. Bu süre zarfında bir çok projeye imza atmak istiyoruz. Ardından bu görevi gençlere teslim edeceğiz.  Projelerimiz arasında 2013-2014 sezonunda hakem ve gözlemcilerimizin maçlara giderken ve ayrılırken tek tip kıyafet uygulamasıdır. Bunun üstünde çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca organizasyonlarımıza da devam edeceğiz. Yaz aylarında bir piknik ve ramazan ayında da iftar yemeği organizasyonu yapacağız” şeklinde konuştu.

“Uğur Akalp’in 5 yıl içinde FIFA Kokartı takacağına inanıyorum”

Genç hakem oranında Türkiye’de Yalova’nın başı çektiğine vurgu yapan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Yalova Şube Başkanı ve Ulusal Hakem Sefa Demir,” Yalova hakemliğinin önü açık. Birçok genç hakemimiz önemli aşamalar kaydetti. Örneğin 2012-2013 sezonunda en çok aşamayı hakemlik konusunda Engin Özgür yardımcı hakemlik konusunda ise Muhammet Karahasan, Kadir Beyaz ve Mesut Boz kaydetti. Bu arkadaşlarımızın geleceğinin parlak olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca büyük aşamalar kaydeden ve kendini her geçen gün geliştiren yardımcı hakemlerimizden Uğur Akalp’in 5 yıl içinde FIFA Kokartı takacağına inanıyorum. Eğer çalışmalarına devam eder ve hakemliği bırakmazsa MHK’nin gözde yardımcı hakemlerinden olacaktır” diyerek sözlerine nokta koydu.

 

Editör: TE Bilişim