Türkiye Basketbol Ligi’ndeki temsilcimiz Yalova Group Belediyespor bugün Final Gençlik ile karşılaşacak.  Bursa’da bulunan Final Okulları Spor Salonu’nda oynanacak maç saatler 14:30’u gösterdiğinde başlayacak.

Geçen hafta başlayan TBL’de Yalova Group Belediyespor evinde ağırladığı İstanbulspor Beylikdüzü’ne 86-74 yenilirken, Nesine.com Eskişehir Basket deplasmanına çıkan Final Gençlik ise 16 sayı farkla rakibine 90-74 boyun eğdi.  Temsilcimiz kritik maç öncesinde son antrenmanını 90. Yıl Spor Salonunda yaparak kampa girerken maç saatini beklemeye başladı.

Yalova Group Belediyespor Basketbol Şube Sorumlusu Murat Dönmez,” Bursa’ya ligdeki ilk galibiyetimizi almak için gideceğiz. Bu maça teknik heyet ve oyuncularımız çok iyi hazırlandı. Geçen hafta şanssız bir mağlubiyet aldık. Ancak mücadelemiz basketbol otoritelerinin takdirini aldı. Bursa’da oynayacağımız maçta Final Gençlik’i yenerek Yalova’ya galibiyetle dönmek istiyoruz” dedi.

“Final’de yabancı değişikliği”

Bursa temsilcisi Darryl Palmer ile yollarını ayırırken Kenny Adeleke'yi kadrosuna kattı. Adeleke daha önce ülkemizde Banvit, Hacettepe Üniversitesi ve Vestel formalarını giymişti. Adeleke Vestel'de 15.2 sayı ve 12.4 ribaunt ile ribaunt kralı olurken,  geçtiğimiz sezonda da Filipinler liginde 15.5 sayı, 20.5 ribaund ve Urguay liginde 18.7 sayı ve 15.3 ribauntortalamalarını tutturmuştu.

Ön sözleşmeyi imzalayan Adeleke sağlık ve fiziksel testlerden geçerse garanti sözleşmeye imza atacak. Evraklarının yetişmesi halinde Adeleke, Yaloa Group Belediyespor karşısında takımındaki yerine alacak.

TBL’nin ikinci haftasında bugün Final Gençlik- Yalova Group Belediyespor maçının yanı sıra Gelişim Koleji- Türk Telekom karşı karşıya gelecek. Cumartesi günü ise Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent-Muğla Orman, İstanbulspor Beylikdüzü-Pertevniyal, Afyonkarahisar-Bursaspor Durmazlar, Akhisar Belediyesi-Düzce Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi-Eskişehir Basket maçları oynanırken, Pazar günü oynanacak Bandırma Kırmızı ile Acıbadem Üniversitesi maçıyla 2. Hafta tamamlanacak. 

Editör: TE Bilişim