Basın toplantısına Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu'nun yanı sıra Kadınlardan Sorumlu Asbaşkan Yasemin Adar, Grekoromen Güreşten Sorumlu Asbaşkan Kerim Salman, Serbest Güreşten Sorumlu Asbaşkan Ali Kayalı, Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Baştuğ, Selim Akceylan, Ahmet Taşçı, İsmail Acıbunar, Mehmet Tuncer, Genel Sekreter Yusuf Gümüş, Genel Koordinatör Levent Parlar ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Göreve gelme sürelerinin 10 ayı geçtiğini aktaran TGF Başkanı Şeref Eroğlu, "2022 Dünya Şampiyonası, Türk güreşi açısında şanlı tarihimizi hatırlattı. Büyük başarılar kazanılan bir şampiyona olarak hatırlanacak" dedi.

"Tüm stillerde ağır sıkletleri domine ederek dünya şampiyonları çıkardık" şeklinde konuşan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü, "Anadolu'nun hem modern hem de antik güreşin ana vatanı olduğunu dünyaya gösterdik. Grekoromen Güreş Takımımız 13 yıl sonra dünya şampiyonu oldu. Eski bir dünya şampiyonu ve federasyon başkanı kimliğimle, ülkeme ve milletime olan borcumu ödemek için, bu tarihi başarının arkasına sığınmadan, bu başarının rüzgarıyla popülizm yapmayacağım. Türk güreşi bu tarihi zaferlere rağmen sancılı bir değişim sürecine girmek zorundadır. Gelecek nesillerin planlamasını yapmamız gerekiyor.

Görev sürelerinde birçok rekora ve başarıya imza attıklarını kaydeden Eroğlu, "Avrupa Şampiyonası'nda Cumhuriyet tarihimizin en fazla madalyasını kazandık. Artık gelecek başkan da bunu geliştirmeli. Biz çıtayı yükseğe koyduk. Herkes güreş federasyonu başkanı olmamalı, biz burayı basamak olarak kullananlardan bıktık. Liyakat sahibi, bu camiadan gelmiş, hayatını güreşten kazanmış isimler olmalı. Şanlı mazisi olan Türk güreşiyiz. Türk güreşi anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğuyor. Sosyal hayatta, güreşin aldığı başarıların yansımasını alabiliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim