34. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası, 9-16 Eylül tarihleri arasında Brezilya’nın Sao Vicente kendinde yapıldı. 42 ülkeden yaklaşık 600 sporcunun katıldığı organizasyonda 51 milli sporcu arasında 5 tane de Yalovalı vardı.

Gençlerde 80 kiloda Muhammet Koç, +80 kiloda Yalkın Saltabaş, 50 kiloda İbrahim Oturakçı, +110 kiloda Şahin Ergül ve masterlarda 80 kiloda Dursun Önder, ilimizi ve ülkemizi temsil etti. Gerçekleştirilen müsabakaların ardından Muhammet Koç, sol kolda dünya beşincisi oldu. Yalkın Saltabaş ise sol kolda 6.’lık elde etti. İbrahim Oturakçı, sol kolda 5.’lik kazanırken, Şahin Ergül de sol kolda sıralamada 4. oldu. Şampiyonada ki madalya umudumuz Dursun Önder, rakiplerini birer birer mağlup ederek namaglûp şampiyon oldu ve birincilik kürsüsüne çıkıp hem İstiklal Marşı’nı salondakilere dinletirken hem de altın madalyayı boynuna taktı.

6 aydır bu şampiyonayı beklediklerini ve gece gündüz çalıştıklarını belirten Yalova Bilek Güreşi Spor Kulübü sporcusu ve antrenörü Dursun Önder, “6 ayda yaptığımız çalışmalarla bu organizasyona hazırlanmıştık. 5 sporcu ile ilimizi ve ülkemizi Brezilya’da temsil ettik. Gerçekleştirilen müsabakalar sonucunda hepimiz, sol kolda başarılı sonuçlar aldık. Ben, masterlar 80 kiloda dünya şampiyonu oldum. Bu başarımızda katkısı olanlara teşekkür ederiz. Bizlere biraz daha destek verilirse, ulusal ve uluslararası arenada neler yapabileceğimizi herkese göstermek istiyoruz” dedi.  
Editör: TE Bilişim