Gelişim Webinarı’nın direktörlüğünü ise Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Samet Polat tarafından yapılan çalışma birçok önemli ilke sahne olurken, “"Hangi yöntemlerle ve nasıl - sonuca bağlı kalmadan - sporcunun performansına odaklanılmalıdır" konusu işlendi. Çalışmaya tam 40 Avrupa ülkesinden 145 katılımcı dahil olurken, sporcu & antrenör & spor profesyonellerinin bir araya geldiği ilk çalışma olmasıyla da söz konusu etkinlik, ETTU tarihinde eğitim programları içerisinde katılımcı rekoru kırdı.

Bugüne kadar 40 farklı spor branşında, Avrupa & Dünya Şampiyonaları ve Olimpiyat Oyunları’nda 60’tan fazla madalya kazanmış, 700’den fazla sporcuyla çalışan Hırvat Prof. Dr. Amir Zulic ve Prof. Dr. Ivana Sadaic’in anlatımıyla gerçekleşen çalışmada, konuyla ilgili bilgiler net ve sade bir dille aktarılırken, masa tenisi adına çok önemli sporcularla yaşadıkları tecrübelerden de önemli örnekler sunuldu.

Bu çalışmada ülkemizden Doç. Dr. Burçak Keskin, Dr. Türkan Nihan Sabırlı, Ece İbanoğlu, Mehmet Babür Üstündağ, Hüseyin Durmaz, Sibel Altınkaya, Ece Haraç, Tugay Şirzat Yılmaz ve Zihni Batuhan Şahin de katılımcı olarak yer aldı. Türkiye, böylece Avrupa Masa Tenisi Federasyonunun bu etkinliğinde en fazla katılımcıya sahip ülke oldu.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Fatih Karaca bu değerli çalışmayla ilgili “Olimpik bir spor olan masa tenisinde sadece Ulusal değil, Uluslararası bazda da önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmadan ve yoğun katılımımızdan dolayı mutlu ve gururluyum, başta Proje Direktörü Sn. Samet Polat olmak üzere, emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim