Bu haftayı mağlubiyetle kapatan temsilcimiz HDİ Sigorta Yalova VİP ise üçüncü sıradaki yerini kaybederek beşinci sıraya geriledi.

Dokuzuncu haftanın açılış maçında Fenerbahçe Gelişim sahasında çalkantılı günler geçiren Antalya Güneşi’ni 77-53 devirdi. Şampiyonluk adayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne konuk olan HDİ Sigorta Yalova VİP rakibinin son saniye basketine mani olamayınca parkeden 58-56’lık yenilgiyle ayrıldı. Bodrum Karya evinde Urla Belediyesi’ne 83-79 boyun eğerken, Çeşme Basketbol’da bu sezonun en flaş takımı Botaş Gelişim’e 65-53 mağlup oldu.

Ligin iki yeni takımının mücadelesinde Turgutlu Belediyespor’u deplasmanda 52-49 deviren Uludağ Basketbol NBSD evine galibiyetle döndü. Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor zorlu maçta Rize Belediyesi engelini 69-65 aştı.

Son sıradaki Samsun Basketbol İhtisas’ın konuğu olan Emlak Basketbol az süre alan oyuncularına yer verdiği maçtan 80-42’lik galibiyetle ayrıldı. Yabancısız mücadele eden Karşıyaka Çarşı Koleji evinde Tarsus Belediyesi’ne 73-65 mağlup olarak haftayı kapattı. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde onuncu hafta maçları 3 ve 4 Aralık tarihleri arasında oynanacak.

Editör: TE Bilişim