Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Osman Ulukaya, Güreş İl Temsilcisi Selim Acar, Güreş Milli Takım antrenörü Murat Gençtürk ile eski Avrupa ve Dünya Şampiyonu Sırrı Acar, Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan'ı makamında ziyaret etti
Amaçlarının Yalova’da başarılı sporcu yetiştirmek olduğunu belirten Esenköy Belediye Başkanı  Özer Kaptan, “Gençlik Spor Bakanlığının desteği ile yapılan Esenköy Spor Salonumuzda devam eden basketbol ve  voleybol kurslarına ek olarak güreş branşı da eklenmiştir.  Olimpiyat tarihinde güreşin başarısı ortada, 2016 Rio olimpiyatlarında 5 madalya ile güreş , farkını bir kez daha ortaya koymuştur. Amacımız yapılan çalışmalar ile Yalova’da  başarılı sporcu yetiştirebilmek. Milli takıma daha fazla sporcu kazandırabilmektir” dedi.
Esenköy’de güreş kursunun açılacağını müjdeleyen Spor İl Müdürü Kaplan,” Esenköy okullarında güreş taraması yapılarak Myanmar Milli Takım hocası İlhan Şenlik nezaretinde kursumuz başlayacaktır. Gençlere spor yaptırarak kötü alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından uzak, sağlıklı bireyler yetiştirmek gayesindeyiz” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim