Kariyerinde Fenerbahçe, Bursaspor, Kocaelispor, Denizlispor, Diyarbakırspor, Torku Konyaspor gibi takımlarda forma giyen Murat Hacıoğlu, 18 Mayısta start alan Yalova Veteranlar liginde boy gösterdi.

Açılış karşılaşmasında Kocaderespor’un rakibi Paşakentspor’u 10-1 yendiği müsabakada Murat Hacıoğlu 1 kez fileleri havalandırırken bir golünde asistini yaparak dikkatleri üstüne topladı.

Futbola Ankaragücü altyapısında başlayan Murat Hacıoğlu burada oynamanın avantajıyla Türkiye Genç millî takımlar için erken kesfedildi. Yaşı as takım için oynama seviyesine geldiğinde as takım antremanlarına çıkmaya başladı ve resmî karşılaşmalarda maç kadrosuna dahil edildi.

Böylelikle Ankaragücü için ilk resmî karşılaşmasına 18 Ocak 1998 tarihinde Galatasaray'a karşı oynanan Süper Lig karşılaşmasında çıktı.Sezon sonu takımdan ayrılarak Şekerspor'la 28 Temmuz 1998 tarihinde profesyonelliğe mukavelesi imzalayarak buraya transfer oldu. Hacıoğlu 2004-2005 sezonunda Diyarbakırspor takımından Fenerbahçe'ye transfer oldu. Bu transfer Diyarbakırspor'da tepkiyle karşılandı. 2004-2005 sezonu sonunda Konyaspor'a 1 yıllığına kiralanmıştır. Forvet mevkiinde sol tarafta oynamaktadır. Fenerbahçe'deki ilk maçı, 14 Temmuz 2004'de SV Waldhof Mannheim - Fenerbahçe hazırlık maçıdır. Fenerbahçe'deki ilk resmi maçı, 6 Ağustos 2004 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor-Fenerbahçe oldu.

Şekerspor ve Bursaspor'da geçen 4 sezondan sonra Diyarbakırspor'a ardından Fenerbahçe'ye transfer oldu. Bir yıl sonra Konyaspor'a kiralık gitti ve tekrar Fenerbahçe'ye geri döndü ama genç yaşında yedek kulübesinde oturmak istemediğinden dolayı Ankaraspor'a transfer oldu. 2008 - 2009 döneminde Murat Hacıoğlu Kocaelispor'da top koşturmuştur. 2009-2010 transfer döneminde Denizlispor ile sözleşme imzalamıştır. 2010-11 sezonu itibariyle Altay'da top koşturdu.

Sezon sonu sözleşmesinin bitimiyle serbest kaldı ve bunun üzerine daha önce forma giydiği 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'a transfer oldu. 2012-13 sezonu öncesi sözleşmesi feshedildi ve devre arasında Gaziosmanpaşaspor'a transfer oldu.

Editör: TE Bilişim