Polonya’da düzenlenen U23 Dünya güreş şampiyonasında Kadınlar müsabakaları yapılan final müsabakalarıyla sona ererken 48 kiloda Evin Demirhan rakibi Ritu Rıtu’yu (IND) finalde 4-4 sona eren maçta sayı averajıyla yenerek Dünya şampiyonu oldu.
Altınova Belediyespor adına güreşen genç sporcu takımıyla daha önce U-23 ve Büyük Bayanlarda Türkiye Şampiyonluğu kazanmıştı. Demirhan’ı Polonya’daki şampiyonada kulüp antrenörü Murat Gençtürk’te yalnız bırakmadı.
Altınova Belediyespor’un diğer güreşçileri Beste Altuğ, Elif Yılmaz, Derya Bayhan ve Buse Tosun ise madalya kazanamadı.
U23 Dünya kupasında Greko-Romen stilin ardından kadınlar maçları da bu akşam yapılan final maçlarıyla son buldu. 48 kiloda mücadele eden sporcumuz Evin Demirhan finalde Ritu Ritu (IND) karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele adeta nefesleri kesti. Rakibiyle kıran kırana bir mücadele veren Evin, gerideyken aldığı sayı ile maçı 4-4’e getirdi. Ve son sayıyı aldığı için puan averajı ile minderden galip ayrıldı.
İlk turda Belarus Kseniya STANKEVICH ile karşılaşan sporcumuz Evin Demirhan rakibini 6-6 sona eren maçın sonunda eleyerek adını 2. tura yazdırdı. İkinci turda rakip Japonya’dan Rina OKUNO oldu. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan sporcumuz rakibini 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Azeri Türkan Nasırova ile karşılaşan Evin mücadeleyi 7-3 kazanarak finale kalmıştı.
“İlk tebrik Bak’tan”
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Polonya'nın Bydgoszcz kentinde düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 48 kiloda şampiyon olarak altın madalya kazanan Evin Demirhan bizlere büyük bir gurur ve mutluluk yaşattı. Milli güreşçimizi başarısından dolayı yürekten kutluyorum. Uluslar arası arenada Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı’mızın dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”
Aydın “Evin’le Gurur Duyuyoruz”
Türkiye güreş federasyonu başkanı Musa Aydın “Evin bizim gelecekte çok şeyler beklediğimiz bir sporcuydu. Onunla gurur duyuyoruz. Bu şampiyonaya çok iyi hazırlandı, bizim altın madalya beklediğimiz sporculardan biriydi. İnşallah Evin ilerde bizleri hem büyükler Dünya şampiyonasında hem de Olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edecek” şeklinde konuştu. Başkan Musa Aydın şu ana kadar toplam 5 madalya aldıklarını belirterek “Şimdi sıra serbest takımımızda

Editör: TE Bilişim