Hakkında çıkan istifa ettiği söylemlerine karşılık görevinin başında olduğunu belirten Eyüboğlu, liyakat sahibi, camianın teveccüh göstereceği kişi aday olduğu takdirde görevi teslim etmekten çekinmediğini de sözlerine ekledi.

Söylemlere değil, Türkiye Futbol Federasyonu’na bağlı olduğunu söyleyen Sultan Eyüboğlu, koltuk sevdalısı olmadığına da vurgu yaptı.

“Görevden alındığım yada ayrıldığım söylemlere futbol kamuoyu itibar etmesin”

Yalova Futbol İl Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı Eyüboğlu, “Yeni sezon öncesi amacının ne olduğunun, kim tarafından ortaya atıldığını kesin olarak bilmediğim bir konu hakkında açıklama yapma gereği duydum. 2018 yılında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından atandığım ve ilk günden beri büyük bir onur ile yerine getirmiş olduğum Futbol İl Temsilciliği görevinden ayrıldığım veya görevden alındığım gibi aslı olmayan söylemlere, özellikle futbol kamuoyunuzun itibar etmemesini rica ediyorum. Algı maksatlı dedikoduyu dolaşıma sokanlar ve yancılarının hakkımda söyledikleri yalanları, zamanı geldiğinde açıklayacağım. Koktuk sevdalısı değilim. Eksik kaldığımı, güven kaybettiğimi düşündüğüm an, gururla taşıdığım mesuliyetlerimi liyakat sahibi, camianın teveccüh göstereceği kişiye teslim etmekten bir saniye bile tereddüt etmem” şeklinde konuştu.

“Bağlı olduğum kurum TFF’dir”

Açıklamalarına devam eden Eyüboğlu, “Bu anlamda varsa aday, ilgili yerlere başvurusunu yapsın. Varlığımızın temel taşları kulüplerimizin hakemliğine başvuralım, hodri meydan. Ben kişilere değil, Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlıyım. Bu sebepten ötürü Yalova Futbol İl Temsilciliği görevimi gururlu ve onurlu bir şekilde yürütmeye devam ediyorum. Kamuoyuna duyurulur” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim