Geçen sezon takıma katılan ve başarılı oyunuyla dikkat çeken Fatma Ata ile yeniden anlaştığını duyuran Yalova ekibi oyuncunun Elazığ İl Özel İdaresi takımıyla anlaşmasıyla şoka uğradı. 26 yaşındaki oyuncu Doğu Anadolu Bölgesi temsilcisinin yüksek teklifine kayıtsız kalamayarak VİP’le olan anlaşmasından vazgeçti.

Tahkim Kurulu’ndan aldığı cevap sonrasında transfere başlayan Başkan Murat Yapıcı iç transferde 6 isimle el sıkışmıştı. Bu isimlerin ardından kısa forvet oynayabilen Fatma Ata’da vardı. Kulüp bu anlaşmayı sosyal medya hesaplarından duyurmasına karşın oyuncuya Elazığ İl Özel İdaresi cephesinden yüksek miktarlı teklif gelince oyuncu Doğu Anadolu Bölgesi ekibiyle anlaştı.

“Yüksek teklif etkili oldu”

2021-2022 sezonunda HDİ Sigorta Yalova VİP formasıyla etkili olan Fatma Ata kulüp tarihine de geçmişti. Play-Off finaliyle sezonu tamamlayan temsilcimizde 29 maçta ter döken tecrübeli kısa forvet 9.54 dakika ortalamayla sahada kalırken  3.00 sayı, 1.41 ribaunt ve 0.38 asist ortalamalarıyla zorlu maratonu tamamlamıştı.

VİP’in yaptığı teklifin çok üzerinde bir teklif sunan Elazığ ekibiyle bu kez anlaşan Fatma’nın, iddiaya göre 110 bin TL’nin üzerinde yıllık ücret alacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim