Liglerin bitirileceğini düşündüğünü belirten Dönmez, koronavirüs sonrasında Shaq Goodwin’e özel olarak izin verdiklerini, Keshun Sherill’ın ise Yalova’da olduğunu dile getirirken salgın sonrasında gelecek sezon hem Süper Ligde hem de 1. Ligde yer almayacaklarını düşündüğünü söyledi.

“TBL’nin iptal edileceğini düşünmüyorum”

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinde oldukça başarılı olduğunu belirten Dönmez,” Federasyon ile iletişim halindeyiz. Toplantı yaptılar ancak sonuç çıkmadı. Ligleri devam ettirmek istiyorlar. Bazı şeylerin normale döndüğü zamanda devam ettirmeyi düşünüyor. Bazı takımlar istiyor bazıları da istemiyor. Hedefine ulaştığını kabul eden takımlar ligin devam etmesini istemiyor. Normale dönmeden tabii ki biz de devam etmesini istemiyoruz. Liglerin bu şekilde sonuçlandırılmasını talep eden kulüplerden dilekçe istedi. Biz de liglerin tamamlanması gerektiğini düşünüyoruz. Yüzde 70’i oynanmış bir lig. Kimin çıkıp kimin düşeceği belli değil. Yapılan harcamalar ve emeklerin karşılığının alınması gerektiğini düşünüyorum. İlk günden bu yana da federasyonun kararını bekliyoruz. Federasyonun kararı bütün ligleri kapsayacağı için daha kapsamlı çalışma yapıyorlar. Ne şekilde sonuçlanacağı belli değil. Maddi kriterler var. Süper Lig’de bazı şartlar yerine getirilmesi lazım. Bu sene daha ciddi yaptırımlar olacaktı. Hem Süper Lig hem de 1. Lig. Süper Lig’deki birçok takımın bile önümüzdeki sezon devam edeceğini düşünmüyorum. Bizim ligden daha fazla takımın üst lige çıkması söz konusu. Federasyonun karar alıp liglerin nasıl tescil edileceğini açıklaması lazım. Her şey liglerin devam edip etmemesine bağlı. Şuan net bir şey değil. Haziran’ın ortasına doğru lig başlayıp haftada iki maç oynanarak sezon tamamlanır. Play-off için de hızlandırılmış bir program uygulanabilir. Avrupa ve dünya genelindeki liglere bakıldığında genel olarak ülkelerin takımları, liglerin bir şekilde bitmesi gerektiğini düşünüyor. Bizim ligin çok iptal edileceğini düşünmüyorum.  Koronavirüs ülkemize gelmeden önce seyircisiz oynatan ülkeyiz. Tedbirleri çok önceden aldık. Bayramdan sonra ben normale döneriz diye düşünüyorum” dedi.

“Play-Off İddiamızı Sürdürüyoruz”

Semt77 Yalovaspor Genel Menajeri Murat Dönmez,”  Takım olarak çok iyi hava yakaladık. Play-off iddiamızı sürdürüyoruz. Oyuncularımız da ligler başlayacak diye düşündüklerinden kendilerine göre program uyguluyorlar. İnşallah ligler devam eder ve biz de hedefimiz olan play-off’a ulaşırız. İlk 9 play-off’a gidiyor. Biz 8. sıradayız. İç sahadaki galibiyet yüzdemiz çok etkiliydi. Koronavirüs en çok bizi etkiledi. İçeride en çok maç kazanan ikinci takım biziz. Bu seyirci avantajıyla maç kazananlar için kötü oldu. Maçlar devam etse bile seyircisiz oynanacak. Yalova’da çok iyi seyirci kitlesine ulaştık. 12 galibiyetimiz var. Bazı takımlar yabancı oyuncularını da gönderdiler. Bu da liglerin gidişatıyla ilgili etkili olacak. Herkesin galibiyetleri birbirine çok yakın. İlk 12’deki takımın birbirleriyle olan maçlarını çıkardık. Bu anlamda en avantajlı biziz. Biz iddiası kalmayan ya da daha az şansı olan ekiplerle oynayacağız. Bizim üstümüzdeki takımlar birbirleriyle oynayacak. Galibiyet anlamında bu bizim için çok iyi avantaj. Takımların durumu birbirine çok yakın. Amacımız play-off’a gidip hatta saha avantajını alarak girmek” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim