Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Disiplin Kurulu 14 Ekim Çarşamba günü yaptığı toplantı sonrasında  Türkiye Basketbol Ligi’nde ki ekibimiz Semt77 Yalovaspor’a ceza verdi. Yeşil Kırmızılı ekibin başkanı Orbay Tuna, Kocaeli’nde oynanan Erkekler Federasyon Kupası’ndaki hakareti nedeniyle TBF Tarafından 375,00-TL para cezası ile cezalandırıldı.

“Tedbirlere İlişkin PFDK’ya Sevk Edildik”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Yalovaspor ile ilgili Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevk edilme nedeni olarak, “Yalovaspor Kulübü'nün 14.10.2020 tarihinde oynanan Yalovaspor-Halide Edip Adıvarspor Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki ‘talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını nedeniyle müsabakalarda uygulanacak tedbirlere ilişkin talimatın 6/5 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir” açıklaması yapıldı.

“Hakaret Nedeniyle Ceza Verilmiş”

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Semt77 Yalovaspor’a verilen ceza ile ilgili olarak ise,”

Yalova Spor Basketbol Kulübü Başkanı Orbay Sabri Tuna’nın, 11.10.2020 tarihinde Kocaeli’nde oynanan Sigortam.net – Semt77 Yalovaspor Erkekler Federasyon Kupası Final müsabakasındaki hakareti nedeniyle ve ihlalin 2020–2021 sezonu içerisinde ilk defa gerçekleştirildiği dikkate alınarak Basketbol Disiplin Talimatı’nın 31/2. ve 31/4. maddeleri gereğince 15.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, fiilin müsabaka görevlisine yönelmiş olması dikkate alınarak verilen ceza takdiren ¼ oranında arttırılarak 18.750,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, samimi pişmanlığı ihtiva eden ikrar mahiyetindeki yazılı savunmaları Basketbol Disiplin Talimatı’nın 12. maddesinde düzenlenen takdiri indirim sebebi sayılmak sureti ile verilen ceza yarısına kadar indirilerek neticeten 9.375,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim