Türkiye´de Voleybolun altyapısını geliştirmek, yetenekli gençleri Türk voleyboluna kazandırmak ve milli takımlarımızın altyapısını oluşturmak amacı ile 2013 yılında 1999 doğumlu yetenekli kız ve erkek sporcuların seçimleri yapıldı.

Tarama için Yalova’ya gelen Yıldız Erkek Voleybol Milli Takımı Antrenörü Adil Ok ve Yıldız Bayan Voleybol Milli Takımı Antrenörü Şaban Çıbık 5 sporcuyu gözüne kestirdi.

Çiftlikköy Belediyespor’da formasını terleten 1999 doğumlu sporcular Gizem Kurtuldu, Gizem Keçici, Beyza Nordal ve Aleyna Mantarcı ile erkek voleybolcu Rıza Morgil, Bay-Bayan Voleybol Yıldız Milli Takım Aday Kampı için Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi Spor Salonunda izlendi.

Yıldız Erkek Voleybol Milli Takımı Antrenörü Adil Ok ve Yıldız Bayan Voleybol Milli Takımı Antrenörü Şaban Çıbık, 5 sporcunun boylarını ve kilolarını ölçmesinin yanı sıra teknik incelemelerde bulundu.

Çiftlikköy Belediyespor Bayan Voleybol Takımı ile antrenmanlara çıkan erkek voleybolcumuz Rıza Morgil’in teknik kapasitesinin yüksek, boy ölçüsünün de standardın üzerinde olması Yıldız Erkek Voleybol Milli Takımı Aday kampına katılma ihtimalini güçlendirdi.

Editör: TE Bilişim