Türkiye Vücut geliştirme ve Fitness Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu As Başkanı Koray Girgin, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen 1. Avrupa Oyunlarında Türkiye'yi başarıyla temsil ettiklerini söyledi.  İki sporcu ile oyunlarda yer aldıklarını belirten Girgin, bir dördüncülük ve bir de beşincilik elde ettiklerini sözlerine ekledi.
"Dopinge karşı çok titiz davranıyoruz"
Türkiye Vücut geliştirme ve Fitness Federasyonu olarak dopinge karşı sonuna kadar mücadele ettiklerinin altını çizen Türkiye Vücut geliştirme ve Fitness Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu As Başkanı Koray Girgin," Bakü'de yapılan 1. Avrupa Oyunlarında classic body buıldıng ve men's fitness da dalında 3 sporcu ile katıldık. Bir sporcumuz sakatlıktan dolayı yarışamadı iki sporcu ile ülkemizi temsil ettik. Bir 4.'lük birde 5.'lik aldık. Ayrıca ilk defa yapılan Avrupa Oyunlarına 2 sporcumuzda gitmeden hem Türkiye'de hem de Bakü'de doping numunesi verdi. Özelikle doping konusunda federasyonumuz çok titiz davranmakta bu yüzden sporcularımızda bu konu üstünde hassasiyetle duruyor" dedi.
Sözlerine devam eden Girgin, yine IFBB(Dünya Federasyonu) ve Olimpik Komiteyle toplantılar yaparak bunun sonucunda2016'da yapılacak olan Rio Olimpiyatları hakkında bilgi alışverişinde bulunduk, ayrıca Kore'de yapılacak olan Dünya Şampiyonası salgın hastalık yüzünden İspanya'ya alındığını belirtti.

Editör: TE Bilişim