Balcı’nın aldığı ceza sonrasında İl Hakem Kurulu Başkanlığının yanı sıra Bölgesel Gözlemciliği de ömür boyu düşürülmüş oldu.

Yeni İl Hakem Kurulu ataması yapılana kadar Başkanvekili ve eğitim sorumlusu İsmail Ergin Şahinoğlu ile Hakem Atama ve Antrenman Sorumlusu İbrahim Mengübeti, Gözlemci Atama Sorumlusu Zeki Abanoz ile Raportör ve Mentör Sorumlusu Recep Uysal görevlerine devam ederken, geçtiğimiz günlerde ilginç bir sınav gerçekleştirildi.

Aday olan hakemlere WhatsApp uygulaması üzerinden grup mesajı ile il hakemliğine terfi için 28 Ekim 2020 Çarşamba günü sınava davet edilirken, ayrıca “sınavda size yardım edeceğiz, başarısız olsanız da başarılı olacaksınız” mesajı verilip tek şart olarak Yalova’nın klasman hakemlerine söylememe olarak gösteriliyor.

Yaşanan bu gelişmeler ülkemizde öncü birçok hakem camiasının buluştu sitelerde yer alırken, yapılan yorumlar ise dikkat çekiyor. Hakem camiasına bomba gibi düşen WhatsApp yazışmaları sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu’na bağlı Merkez Hakem Kurulu’nun tutumunun ne olacağı merak konusu olmaya başladı.

Editör: TE Bilişim