90.Yıl Spor Salonunun ev sahipliğinde yapılan organizasyonda sporcular A ve B kategorilerinde mücadele ettiler.  İki gün süren müsabakaların ardından kategorilerinde dereceye giren sporcular kupa ve madalyayla ödüllendirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı satranç turnuvasının A kategorisinde birinciliği Meriç Pehlivan kazanırken, ikinci Özgür Taymin Uysal, üçüncülüğü Ece Bıyıkçı, dördüncülüğü Ömer Alp Koyunoğlu ve beşinciliği de Sinegül Aliyeva kazandı.  B kategorisinde şampiyonluk Ali Fırat Güler’in oldu. İkinciliği Deniz Ege Duran, üçüncülüğü Ergün Yiğit kazandı. Bu isimleri Hacı Ayaz, Melek Nisa Kuru, Harun Yusuf Akçay, Anıl Sivrikaya, Emir Demiroğlu, Poyraz Efe Güçtekin ve Göktuğ Batur Kilim takip etti.

Yalova satranç İl Temsilciği 2022 yılının son iki ayında önce 12-13 Kasım 2022 tarihleri arasında Subaşı Belediyesi’nin destekleriyle Subaşı Belediyesi Atatürk Kupası, 26-27 Kasım 2022 tarihleri arasında da “Başöğretmen Atatürk Kupası” satranç turnuvasını organize edecek.

Sporcular 10-11 Aralık 2022 tarihinde ise Yalova Belediyespor ELO organizasyonunda ve 17-18 Aralık tarihleri arasında ise “Yıldızlar ve Küçükler Yaş Grupları” müsabakalarında ter dökecekler.

Editör: TE Bilişim