Geçtiğimiz günlerde yapılan Yalova Belediyespor 23. Elo Satranç Turnuvasının ardından ilimizin Kasparov’ları bu kez Türkiye Kupası Yalova İl Birinciliği Müsabakaları için ter döktü. Yalova Uğur Okulları’nda yapılan müsabakalarda 88 sporcu ter dökerken Açık Kategoride ki mücadeleler kıyasıya geçti.

Türkiye Kupası Yalova İl Birinciliği Müsabakaları sonunda Deniz Dirikolu, birincilik kürsüsünde yer aldı. Arda Yusuf Yalçın ikinci ve Batuhan Demirağ da üçüncülük sevinci yaşadı. Ecrin Avcı’nın dördüncü olduğu turnuvada Yiğit Akkaya da beşincilikle turnuvayı tamamladı.

Turnuvayla ilgili değerlendirmede bulunan Yalova Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat, “Turnuvamızda çok çekişmeli karşılaşmalar oynandı. Organizasyonun yapılmasında emeği geçen Yalova Uğur Okulları’na ve Kampüs Müdürü Mustafa Özen’e Türkiye Satranç Federasyonu adına teşekkür ederim. Ayrıca ilimizi Türkiye Kupası’nda temsil edecek Deniz Dirikolu’na da başarılar dilerim” şeklinde konuştu. Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri de yine düzenlenen törenle verildi.

Editör: TE Bilişim