Antalya 100. Yıl Okçuluk tesislerinde gerçekleştirilen yarışmalarda uluslararası standartlarda oluşturulan yarışma düzeninde 4 kategoride toplam 100 sporcu ve 38 antrenör ter döktü.

İlk etap sonunda Yalovalı Haydarcan Yıldırım başarılı bir performans sergilerken mücadele ettiği “Makaralı Yay Erkekler” kategorisinde 1. Ayağı 696 puanla altıncı sırada bitirdi.

İlk etap sonunda 710 puan toplayan Yakup Yıldız ilk sırayı alırken, 708 puanlı Emircan Haney ikinci, 706 puana sahip Batuhan Akçaoğlu üçüncü, 703 puanı bulunan Yunus Emre Arslan dördüncü, 698 puanlı Eren Kırca’da beşinci sırayı aldı.

Antalya 100. Yıl Okçuluk tesislerinde gerçekleştirilen yarışmalarda uluslararası standartlarda bir yarışma düzeni kurulmuş ve sporcularımızın olabilecek en yüksek performansı gösterebilmeleri için büyük özen gösterilmiştir. 1. Ayak yarışmaları sona eren 2023 Milli Takım Seçme Süreci, 21 – 24 Ekim 2022 tarihleri arasında yine Antalya 100. Yıl Okçuluk tesislerinde gerçekleştirilecek olan 2. Ve 3. Ayak yarışmaları ile devam edecektir. 2. Ayak yarışmalarına toplam 96 sporcumuz davet edilecek ve bu 96 sporcu içerisinde başarılı olabilen 64 sporcumuz 3. Ayak yarışmalarında yer alabilecektir. 3. Ayak yarışmaları sonucunda her bir kategoride 8’er olmak üzere toplamda 32 sporcumuz 2023 Milli Takım Aday Sporcu Kadromuzda yer almaya hak kazanacaktır.

“Amacımız Milli takımlara sporcu göndermek”

Okçuluk İl Temsilcisi İbrahim İnce,” Ata sporumuz okçuluğu daha çok geliştirmek ve Milli takımlara sporcu göndermek için Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Federasyon başkanımız Abdullah Topaloğlu başkanımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Milli formayı giymek için ter döken Haydarcan Yıldırım kardeşimize de yarışmalar boyunca başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim