Hentbolda büyük atılımda olduklarını belirten yetkililer, sporun gelişinin Yalova’ya yeni olduğunu belirterek ailelerin bu konuda destek beklediklerini söylediler.

Bay ve bayan olmak üzere yaklaşık 56 sporcunun eğitim aldığı hentbol antrenmanları Atatürk Spor Salonunda yapılıyor. 95 ve 2000 doğumlu sporcuların yer aldığı hentbolda çalışmalar Salı, Perşembe ve Cuma olmak üzere haftanın 3 günü 12:00-14:00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Antrenmanlara katılan sporcuların Gençlikspor’un lisanslı oyuncuları olduğunu belirten

yetkililer, “Hentbol branşından eğitim gören sporcularımız kış aylarında yapılacak olan Okullar Arası Kız-Erkek Hentbol Müsabakalarında oynayacak. Geçtiğimiz sene Yıldız Erkek, Küçük Kız ve Küçük Erkek kategorilerinde yapılan turnuvalar bu sene ise Liseler düzeyinde Genç Erkekler kategorisinde düzenlenecek. Ticaret Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi ve Yalova Anadolu Lisesinden öğrencilerin katılacağı Liseler Arası Hentbol Müsabakaları ile ilgili altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Hentbol antrenmanlarımızda temel pas, aldatmalı geçişler, kanat atakları, oyun içi kombinasyonlar, savunmada duruş ve taktikler konularında eğitimler veriyoruz. Ayrıca her antrenmanımızda karşılıklı hentbol maçı yapıyoruz. Hentbolda yaptığımız hareketler sayesinde birçok öğrencimiz esneklik konusunda mesafe kat etti ve zor hareketleri kolayca yapabiliyorlar. Sporcularımızın aileleri de bu durumdan oldukça memnun. Her öğrencimizin kendisine ait bir çalışma defteri var ve kendileri adına program yapıyorlar, bizlerde 2 haftada 1 olmak üzere bu defterleri kontrol ediyoruz. Bu uygulama ile not ortalamaları düşük olan sporcularımızın notlarında yükselme olduğunu gözlemledik. Bu spor henüz çok yeni ve gelişmesi, sporcu sayısının artması açısından ailelerin desteğini bekliyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim