Ligin gidişatıyla ilgili çok dikkatli olmak zorunda olduklarını hatırlatan deneyimli çalıştırıcı, Ayvalıkgücü Belediyespor’la gelecek hafta zor bir maç oynayacaklarını da belirtti.

“Üstüne koyarak devam ediyoruz”

Yalovaspor Teknik Direktörü İbrahim Baş,” Biz üç haftadır üstüne koyarak devam ediyoruz. Üçüncü bölgeye giriş, geçiş oyunları ve fazla pozisyon bulmasında üstüne koyuyoruz ama gol noktalarıyla ilgili ciddi eksiklik var. Devre arasına kadar böyle devam edeceğiz. Yedek kulübesinde de bazı oyuncular gardını düşürmüş durumdalar. ‘Neden ben oynamıyorum, etmiyorum’ gibi izlenimler var. Motivasyonu yüksek ekip olmak zorundayız. İçeriden kenara çıkardığımız aynı heyecanı duyabilmeli. Sevinirken o sevincin içinde bir oyuncu yoksa bu takımın eksik elemanı var demektir” diye konuştu.

“Her maçı final gibi görüp ona göre hareket ediyoruz”

Yeşil Kırmızılı ekibin deneyimli teknik adamı,” Lider olmak işi bitirmiyor. Bir çiçekle bahar gelmez. Ligin sonunda bu serüveni devam ettirebilirsek o zaman anlamı var. Her hafta çok çetin geçecek. Deplasmanda Altınova’ya Yalovaspor 3 attıysa, içeride biz Altınova’yı rahat yeneriz düşüncesiyle hareket eden Bigaspor mağlup oldu. Ligde bunlar var. Kırılganlığı oluşturabilecek 3-4 takım var. Burhaniye, ETİ, Altınova ve Gönen gibi takımlar tehlikeli ekipler. Ligin son haftasına kadar her maçı final gibi görüp ona göre hareket edip çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

“Çok dikkatli olmamız lazım”

Yalova’nın uyanması gerektiğine vurgu yapan Baş,” Ben futbolcularımıza ve yöneticilerimize de söyledim. Biz bu ligde şampiyon olamazsak, başkalarına değil bize yazıklar olsun. Yalova gerçekten biraz uyanmalı. İşin ucu gözüküyor ama sıkıntılar da var. O sıkıntıları sabırla aşmaya çalışıyoruz. Devrenin bitmesine iki maç kaldı. Ayvalık’tan 3 puanla dönmek iyi olur. Yenilmeden dönmek be içeride de Burhaniye’yi yenmemiz durumunda 4 puanla ilk yarıyı lider bitiriyoruz. O yüzden çok dikkatli olmamız lazım” şeklinde konuştu.

“Kötü mağlubiyetler aldılar”

ETİ’nin iyi takım olduğuna vurgu yapan İbrahim Baş,” ETİ Spor ligin başlangıcında Ayvalık ile karşılaştı. Kötü bir mağlubiyet aldılar. Ondan sonra 3-4 oyuncuyla yollarını ayırdılar. Şampiyonluğa kurulmuş takım. İyi kramponlara sahipler. Ancak istediklerini bulamadılar. Kendi sahalarında çok puan kaybettiler”  şeklinde konuşup sözlerini noktaladı. 

Editör: TE Bilişim