Transfer yapacaklarının sinyalini veren deneyimli teknik adam, oyuncularının tatil moduna geçtiği için Burhaniye karşısında zaman zaman zorlandıklarını ifade ederek Biga ve Ayvalık maçlarıyla ilgili de özeleştirilerde bulundu.

“Bizim için zor bir maçtı”

İlk yarının son maçı olmasıyla oyuncularının tatil moduna girdiğini bu yüzden Burhaniye maçının zor geçtiğine vurgu yapan Yalovaspor Teknik Direktörü İbrahim Baş,” İlk yarının son haftası olduğu için her takım oyuncusu tatil moduna girmişti. Son haftalarda ben çok darbeler yedim, biliyorum. Son hafta herkesin tatil zamanıdır. O yüzden son hafta tehlikeliydi. Burhaniye’nin artık kaybedecek hiçbir şeyi yok. Böylesine zor bir maç bizleri bekliyordu. Rakip 2 kişi geride kalıyor ve 8-9 kişiyle hücuma kalkıyorlar. Rakibi az adamla yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik maç çok daha farklı olurdu. Ama stres ve sıkıntılı karşılaşmaydı. İlk golü biraz zamanında bulduk. Orta sahayı güçlendirip skoru korumaya çalıştık. Bizim için zor bir maçtı. Değerli olan 3 puan. Oyuna gelince; ligin ilk yarısının sonunda en kötü futbol sergilediğimiz iki karşılaşma vardı. Bir tanesi deplasmandaki Ayvalıkgücü maçımız, diğeri de sahamızdaki bu son Burhaniye Belediyespor maçı” dedi.

“İkinci yarıda stressiz maç oynayacak takım olmamız lazım”

Şampiyonluk için ciddi planlar yapmaları gerektiğine vurgu yapan Baş,” Oyuncularımı bu mücadelede tanıyamadım. Bu da bize bir takım dersler vermesi lazım. Bu takımı şampiyonluğa götürmek istiyorsak; şapkayı önümüze koyup, ciddi eksikliklerimizle ilgili ciddi planlar yapıp ikinci yarıya biraz daha stressiz maç oynayacak takım olmamız lazım. Birinci dönemi değerlendirecek olursak; üst sıralarda olmamız güzel bir şey. Başlangıçta acele takım kurmak zorunda kaldık, bütçemiz doğrultusunda. Ancak o takım bile şuanda ikinci sıradayız. Ayvalık’la ilgili müthiş bir yarış gözüküyor. Biga, ikinci devrede Ayvalık’a gidecek. Bu müsabakada da kaybederse zaten bayağı bir sıkıntılı duruma düşecek. İkinci devrede Ayvalık’ın bize gelmesi, bizi rahatlatan bir unsur. Ancak Ayvalıkgücü mücadelesine kadar oynayacağımız maçların sorunsuz geçebileceği ortamı hazırlamak lazım” şeklinde konuştu.

“Finalle ilgili kendimizi revize etmemiz gerekenler var”

Biga ve Ayvalık maçlarında kaybedilen puanlarla ilgili olarak kendilerini revize etmeleri gerektiğini söyleyen deneyimli teknik adam,” Kendimizi eleştireceksek; iki tane çok ciddi maç oynadık. Biga ve Ayvalık. Birinde evimizde berabere kalıp 2 puan kaybettik, diğerinde de deplasmanda 3 puan kaybettik. Demek ki finalle ilgili kendimizi revize etmemiz gereken durumlar var. Bunlardan camia olarak ders çıkarırsak; Allah’ın izniyle ipi göğüsleriz. Tecrübemizi destekleyecek unsurlar var. Finans, para, transfer, içimizdeki kadroyu biraz daha revize etmektir, iyi bir kamptır. Bunların hepsi bir takımın olması gereken şeyleridir. Zaten yönetimle konuşuyoruz. Toplantı yapıyoruz. İkinci yarıya daha iyi bir Yalova olacak inşallah” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim