Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Genel Koordinatörü Kasım Avcı, İşitme Engelliler Tekvando Milli Takım Teknik Direktörü Yavuz Yücesoy ile Altınova Belediyesi Tekvando Hocası ve İşitme Engelliler Tekvando Milli Takım Teknik Direktörü İsa Gündağ, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ı ziyaret etti.

Dünya şampiyonu, Olimpiyat 3.

Başkan Oral’a çalışmalar hakkında bilgi veren Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Genel Koordinatörü Kasım Avcı, “Federasyon olarak amacımız tüm branşlarda ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmektir. Futbol takımımız geçtiğimi yıl dünya şampiyonu oldu. Bu yıl da Deaflympics Olimpiyatlarında Türkiye 3. Oldu. Şimdi 2023 yılında Malezya’da yapılacak olan İşitme Engelliler Futbol Dünya Şampiyonasına hazırlanıyoruz” dedi.

10.259 sporcu var

Türkiye İşitme Engelliler Federasyonunun 2000 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü çatısı altında kurulduğunu ifade eden Kasım Avcı, “Federasyona bağlı 114 kulübümüz bulunmaktadır. Türkiye genelinde 1727 Bayan, 8532 Erkek, 10.259 toplam sporcu sayımızla organizasyonlarımızı sürdürmekteyiz. Her yaştaki sporcularımıza hizmet vermek için Müsabakalarımızı Büyükler, Gençler, Ümitler, Yıldızlar Şampiyonaları ile kategorilere ayırdık. Engelli Federasyonlar arasında en fazla sporcu sayısı ve 24 spor branşı ile Minyatür bir Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü durumundayız.

branşlar

Faaliyet gösterdiğimiz spor branşları ise Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Güreş, Taekwondo, Badminton, Atletizm, Bisiklet, Tenis, Plaj Voleybolu, Karete, Judo, Masa Tenisi, Kayak, Yüzme, Bowling, Futsaldır, Atıcılık ve Oryantiringtir” ifadelerini kullandı.

Altınova Belediyespor Tesislerini gezdiler

Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Genel Koordinatörü Kasım Avcı beraberinde İşitme Engelliler Tekvando Milli Takım Teknik Direktörleri, Altınova Belediyespor Tesislerini gezerek Futbol takımının antrenmanını da izle. Altınova Belediyespor Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdurrahman Güneş, teknik ekip ve futbolcularla bir araya gelen Avcı, Altınova Belediyespor’a başarı diledi.

Editör: TE Bilişim