Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği Salcano Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası 3-4 Nisan 2016 tarihleri arasında İstanbul’da bulunan Arnavutköy’de düzenlendi. Arazi sürüşü (Cross-Country) parkurunda9 ayrı kategoriden 184 sporcunun katılımıyla tamamlandı.
Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Sporcusu ve Bölge Antrenörü Kamil Alev yarışmayı 4 tur üzerinden 01:02.34 derecesi ve Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nün genç sporcusu Muratcan Öztoprak  00:42:22 derecisiyle yarışmayı ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldular.
Arnavutköy, Kent ormanı bölgesinde 4900 metre uzunluğundaki parkurun zor bir yarışma olduğunu ifade eden Kamil Alev, “dik rampaların olduğu ve teknik inişlerin bulunduğu zor bir yarıştı. Mevsim normallerinin dışında oldukça sıcak bir günde koşulan yarışmada sporcularımız mücadeleyi bırakmadılar. Aldığımız dereceden mutluyuz. Çocuk ve gençlerimizi bisiklet sporuna yönlendirmek, bisiklet kültürünün oluşturulmasına katkı sağlamak ve mevcut kadromuzu korumak amacıyla, Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü ve Halk Eğitim Bünyesinde bisiklet eğitimleri veriyoruz.  Yeni yetişecek yıldız sporcularımız ile desteklediğimiz program dâhilinde, gençlerimize spor kültürünü kazanmalarına yönelik etkinlikler düzenliyoruz.  Çocukların, fiziksel ve zihinsel olarak gelişmesi sağlıklı bir vücuda ve zihne sahip olması için, Yalova sınırları içinde düzenli antrenman programları uyguluyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim