Acarspor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Uzman’ın, Kadıköyspor’da yer alan lisanslı futbolcuların velileriyle görüşerek, bu oyuncuların Acarspor’a gelmeleri konusunda girişimlerde bulunduğunu iddia eden Kadıköyspor yönetimi, “Kadıköypor’un futbolcularını veya velileriyle görüşerek, akıllarını çelip Acarspor’a almaya çalışıyorsunuz. Sizin yaptığınız etik oluyor mu?

Kaldı ki aynı sebeplerden dolayı bazı takım yöneticilerini ağır bir üslupla eleştiren de, yine siz olduğunuz halde şimdi aynı hatayı kendiniz nasıl yaparsınız. Kendinizle çelişmeyiniz. Ellerini Kadıköyspor’un üzerinden çek. Kadıköyspor’da çalışan biri olarak, ayrılış nedenin her ne şart ve şekilde olursa olsun, sizin Kadıköyspor’a zarar verecek eylemlerden kaçınmanızı, bizim veya bir başka kişinin size hatırlatmasına gerek olmadığı kanısındayız.

Velileri kulüp idarecilerinin üstüne salarak, kulüp veli çatışması yaratan bir antrenör ya da kulüp başkanı olmanın ağırlığı size zor gelmiş olacak ki, bu yönteme başvurmanız bile sizin acizlik halinde olduğunuzu ilan eder. Siz, futbolcu transferlerini iyi bilirsiniz. Bir kulüp bir oyuncuyla ilgilendiği zaman velisi ile değil, kulübünün muhatap alınması gerektiğini siz söyler durursunuz hep. Kulüpler, ilgilendikleri oyuncuyu almak için o oyuncunun kulüp idarecileri ile konuşur ve görüşür. Eğer bir futbolcu, velisinden istenirse sizin yaptığınız gibi ortaya istenmeyen sonuçlar çıkar ki Kadıköyspor olarak da gerekeni yapacak kuvvet ve kudrete sahip olduğumuz da bilinsin isteriz.

Bizim futbolcumuzla Acarspor olarak ilgilenmeniz doğaldır. Biz kimsenin önünü de tıkayacak kadar dar kafalı değiliz. Bir bedel vardır ya da kulüple anlaşılır ve transfer olur. Her futbolcumuzu alabilirsiniz. Ama bazı kurallar dahilin de. Ayrıca Kadıköyspor size gönlünü açmış, sevgi ve saygı duymuş bir camiadır. Sizin vefa anlayışınız da bu olsa gerek. 1995-1996-1997 doğumlu bir oyuncudan nasıl bir rant bekliyorsunuz? Amacınız ne? Yoksa artık Acarspor, sayenizde prestij kaybına mı uğradı? Yoksa artık veliler sizin gerçek amacınızı mı keşfetti?

Sporun kardeşlik ve centilmenlikten geçtiğini, Fair Play ruhunu siz mi katlettiniz de bizim haberimiz yok. Son olarak kulüplerin derdi olan bu futbolcu simsarlığından ve ucuz oyunlardan vazgeçin. Kadıköyspor kendine bir hedef çizmiştir. Bu hedef illa da şampiyon olmak değildir. Edep ve geleneklerle bütünleşen, sporcu ahlakı ile genç nesillerin bilinçli futbol elemanı olmasını sağlamak ve kötü alışkanlıkların bertaraf edilmesin de kilit rol oynayan bir faktör olmayı amaçlıyor ve önemsiyoruz.

Ligler de amatörce çaba sarf eden tüm kulüplerimize bu yolda başarılar diliyoruz. Böyle bir konuyla da gündeme gelmekten son derece rahatsızız. Bizi bu konuyla gündeme taşıyanların olmaması temennisi ile spor kamuoyunun bilgisine, anlayışına ve hoş görüşüne sığınıyoruz. Yönetim kurulumuz, tüm takımlara başarılar diler, kazasız, kavgasız, kardeşçe ve en önemlisi tertemiz bir mücadele olması temennisi ile saygılarımızı sunarız” diyerek açıklamalarına son verdiler.

 

Editör: TE Bilişim