Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Koçal,” Kendisi daha önce başkanlık yapmış tecrübeli bir isim Yalovaspor için en doğru isim Nusret Karaalioğlu’dur” şeklinde konuştu.

Koçal ayrıca, yeni tesis konusunda kamulaştırma sürecinin başladığını ve 10 Haziran 2013 tarihinde uzlaşma komisyonunun olacağını ve bu sürecin 1 yıl süreceğini dile getirdi.

2013-2014 sezonunda Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele edecek Yalovaspor’da başkan olması konusunda düşünce içinde olduğunu açıklayan Nusret Karaalioğlu’na Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, en doğru isim odur diyerek destek verdi.

Yalovaspor’un üzerinde olan şahıs borçlarının temizlenmesine dikkat çeken Yakup Koçal,”Nusret Karaalioğlu Yalovaspor’un başına geçerse seviniriz. Kendisi bu konuda tecrübeli bir arkadaşımız. Öyle bir niyeti varsa sonuna kadar arkasında oluruz. Yalovaspor’un SGK ve vergi borçlarını koordine ettik. Onları düzene soktuk, ödeniyor. Şimdi Samanlı’da Belediye Meclisi’nde karar aldık. 12 dönüm yer kamulaştırıldı. Oraya çok güzel bir spor tesisi yapacağız. Yalovaspor’a yakışan bir tesis olacak. Tesisi belediyemiz koordine edecek. Kamusal borç işini Yalova’nın akil insanları ödüyor onda problem yok. Geriye sadece şahıs borçları kaldı. Şahıs borçlarının temizlenmesi, bunların sıfırlanması lazım. Bu borçlar da sıfırlansın ve temize çıksın, o zaman bütün gücümüzle alırız” diye düşünmesi lazım Karaalioğlu’nun. Onun yerinde olsam ben böyle düşünürdüm. Çünkü herkes bu kadar el birliği yapmışken, sıfıra düşmesi lazım. Eğer böyle olmazsa bu sürekli ayak bağı olacak ve ayağa kalkamayacak. Para sağlıklı düşünülmedikten sonra sportif başarı gelmez. Yalovaspor, para batağından dolayı bu kadar dibe düştü. Para batağı koordine edilmesi lazım. Ondan sonra benim şahsi düşüncem bir senelik değil, 3-5 ya da 10 yıllık bir projeksiyon yapılarak iyi bir hedef konması lazım. Hem maddi hem sportif planlaması yapılması gerekir. Tabii ki bu süreçte de Nusret Karaalioğlu doğru bir isimdir” diyerek sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilişim