Geçen sezon Spor Toto 1. Ligde mücadele eden ancak küme düşen Yeşil Siyahlılar maçlarını oynadığı Kocaeli Stadı’ndaki hibrit çim çalışmaları nedeniyle ilk iki iç saha maçını farklı bir sahada oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kocaelispor yönetimi Türkiye Futbol Federasyonu’na sahalarının yetişmemesi durumunda maçlarını Derince Stadında oynamak istediklerini bildirmesine karşın yönetimin alternatif sahaları da gündemine aldı.

Derince Stadı’nın seyirci kapasitesi düşük olmasının yanında Belediye Derincespor’un maçlarıyla çakışmasının yanında Gölcük sahasının da yetersiz kalması nedeniyle Kocaeli’ne yakın olan Yalova Atatürk Stadyumu ilk sırayı aldı.

Yalovaspor’un Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmesi nedeniyle maçların çakışması gibi durumun söz konusu olmayacağından Kocaelispor’un burayı tercih etmesinde öncelik sağlıyor. 10 bin kapasitesi stadyum hem takımın motivasyonu, hem taraftarın istediği ortamı bulabilmesi için çok uygun olması göze çarpıyor. Kısa bir süre içerisinde Kocaelispor yönetiminin saha için son kararını TFF’ye bildirmesi gerekiyor.

Kocaeli yerel basınına konuşan Yeşil Siyahlı Kulübün başkanı Engin Koyun, Yalova Atatürk Stadı’nı öncelikli tercihleri olarak düşündüklerini ifade etti.

Gölcük ve Derince sahalarının tribünlerinin yeterli olmadığını belirten Koyun,” İki stadımızın da en fazla 2’şer bin kapasitesi var. Hemen 75 kilometre ötemizde Yalova Atatürk Stadı bulunuyor. Burayı arkadaşlarımız inceledi bize hem zemin hem de koltuk kapasitesi olarak en ideal stat olarak belirledi. 9 bin koltuk kapasitesi bulunan stat ile ilgili resmi başvurumuzu yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim