Yalovaspor’un eski başarılı günlerine kavuşturulması hususunda hesapların yapılması gerektiğine vurgu yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal,” Devletin vergi borçlarıyla ilgili çıkardığı düzenlemenin son başvuru tarihi 31 Ekimdi. Çok şükür Yalovaspor'un borçlarını yapılandırdık ve koordine ettik.

Yalovaspor'un 2.5 milyon TL'ye yaklaşan borcu yapılandı. Eğer yapılandırılmasaydı bu borç 4.5 milyon TL'ye çıkacaktı. Bu konuda yardımcı olan taşın altına elini sokan herkese de teşekkür ediyorum. Yalovaspor bu anlamda kurtuldu. Ama bundan sonra ki süreçte yapılacaklar var. Bu borçları da temizledikten sonra kulübün diğer parasal bataklarının da temizlenmesi lazım.

Bana göre  şahıs alacakları olanlar bu borçların üzerine bir çizgi çekmesi lazım diye düşünüyorum.  Yalovaspor'un 2004 yılında denk bütçesi vardı. Yaklaşık yarısını Akkök Grubu karşılıyordu. Yarısını da bizler koordine ediyorduk. 2005 yılında da Yalovaspor'un iddiadan 1 yılda 1 milyon TL para geliyordu. Bu anlayış sürdürülemedi. Bu sürdürülemedi.

Artık bundan sonra günahkar aramamak lazım.  Bugün amatöre kadar düştük. Düşmekte zorundaydı. Bu sportif bir başarısızlık değil maddi bir başarısızlıktı. Bu kadar borçla yürüyemezdik. Bundan sonra Yalovaspor'un yeniden eski başarılı günlerine kavuşturulmasının hesaplarını yapmaya çalışma zamanıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Editör: TE Bilişim