Yalovalıların Yalovaspor ile ilgili hesaplaşmayı muhakkak yapacağını dile getiren Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, ”Yalovaspor’un borcunun kapanacağı noktasında umutluyum. Ciddi bir adım atıldı ve toplanan miktar 600 Bin TL’yi buldu. Borcun tamamının toplanması konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ben Yalova Ticaret Odası’nın bir çalışmasını görmedim.

Yalova Ticaret Odasına talebimizi yaptık onlarda Fabrikalara söylendi. Onlarda 30’ar, 40’ar Bin lira verdiler. İster verirler ister vermezler. Biz herkes gibi onlardan da talep ettik. Yalova’da aynı olayı şahıslar yaptılar. Demek istediğim şudur ki onlar Yalovaspor ile ilgili vebalden kurtulamazlar. Onlara karşı daha çok pankart yerler onlar. Cenazeyi kaldırdıktan sonra Yalova Yalovaspor ile ilgili bu hesaplaşmayı muhakkak yapacak. Herkes bu hesaplaşmayı hem hukuk boyutunda hem müfettiş boyutunda yapacak. Herkesinde yapması gerekir. Çünkü ortada bir cenaze varsa bunun bir sebebi var.  Bir daha bunun tekrar etmemesi lazım. Şimdi o dönem o dönem değildir. Öncelik cenazeyi kaldırmadadır. Rakam az rakam değil. Kimsenin kolaylıkla sırtlayabileceği rakamlarda değildir.

SSK ile beraber 2 Milyon 200 Bin lira civarında bir meblağ. 31 Ekime kadar ödenmesi gereken rakam bu. Ödenmez ise 4 Milyon ile 5 Milyon oluyor. O zaman zaten cenaze kalkmaz” diyerek sözlerini noktaladı.
Editör: TE Bilişim