Süper Amatör Küme’yi şampiyon tamamlayarak Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselen Yeşil Kırmızılı ekip hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Koçal, Yalovaspor’un kamu borçlarının kısım kısım ödendiğini ayrıca kulübe yeni bir tesis kazandıracaklarını ifade etti.

Süper Amatör Küme’yi şampiyon tamamlayarak Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselen Yeşil Kırmızılı ekibin geleceği hakkında açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “Yalova Belediyesi’nin, Yalovaspor’a geçtiğimiz sezon için 140 bin lira civarında bir yardımının olduğunu biliyorum. Çok ciddi rakam, destek olduk zaten. Yalovaspor’un, geçmişten gelen sigorta ve vergi borçlarında şuanda koordineli bir şekilde ödeniyor. Diğer borçlar da temizlendikten sonra artık Yalovaspor, eskisi gibi bu sefer daha akılcı sportif ve para yönetimiyle eski güzel günlerine geri döneceğini umuyoruz. Bu biraz zaman alabilir çünkü borçlarının temizlenmesi lazım. Resmi kamu borçlarını koordine ediyoruz. İnanıyorum ki parasal sorunlar da atlatıldıktan sonra Yalovaspor, ayağı yere basacak hale gelecektir” şeklinde konuştu

“Bataktan kurtulması için düşmesi gerekiyordu”

Yalovaspor’un bataktan kurtulabilmesi için düşmesi gerekiyordu diyen Başkan Yakup Koçal, “Belki düşmesi gerekiyordu, çünkü bataklıktaydı. Başka çare yoktu. Belki biraz zaman alacak ama Yalovaspor iyi yerlere gelecektir. Yalovaspor, Yalova’nın milli takımıdır. Bütün şehrin ortak heyecan duyduğu sportif bir kulübümüzdür. Şimdi Yalovaspor’a güzel bir tesis yapacağız. Yalova’da Anadolu Lisesi’nin karşısındaki 12 dönümlük bir araziye yeni bir tesis yapacağız. Hem borcunu temizliyoruz sonra da güzel bir tesis yapıp bu süreçte diğer sorunlarını da hallederse Yalovaspor tekrar şaha kalkıp eski günlerine geri dönüş yapacaktır” sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilişim