Yeşil Kırmızılı ekibin bu sezonki flaş transferleri arasında yer alan Azeri yıldız başarılarına yenisini ekledi. Küçük Ülkeler Avrupa Şampiyonası’nda Azerbaycan Milli Takımıyla mücadele eden Orhan Hacıyeva Konya’da gerçekleştirilen İslami Dayanışma Oyunları’nda 3x3 basketbolun finalinde Mali’ye 21-16 yenilerek ülkesiyle ikinci oldu.

Semt77 Yalovaspor’un en büyük kozlarından olan Azeri yıldız Anadolu Efes altyapısında basketbola başlarken, profesyonel kariyerine ise 2005 yılında Pertevniyal BK'da başlamıştı.

Ülkemizde Darüşşafaka, Türk Telekom, Aliağa Petkim, Uşak Sportif, Acıbadem Üniversitesi, Galatasaray NEF gibi takımlarda forma giydikten sonra Orhan Hacıyeva 2017-2022 yılları arasında Gaziantep Basketbol forması giydi.

Azerbaycan Milli Takımı forması da giyen Orhan, 5 sezondur ING Basketbol Süper Ligi’nde Gaziantep Basketbol forması giyip; takım kaptanlığı görevini yerine getiriyordu. Kariyeri boyunca 13 sezon Süper Lig’de oynayan tecrübeli oyuncu, 282 maça çıktı ve lig tarihinde 1000 sayı barajını geçmeyi başardı.

Editör: TE Bilişim