Hentbol İl Temsilciliği 2013 sezonu faaliyet programında yer alan Küçükler Hentbol Ligi 23 Şubat-15 Nisan 2013 tarihleri arasında Yalova Spor Salonunda yapılan müsabakalar sonucunda tamamlandı. Kızlarda 4, erkeklerde 4 olmak üzere 8 takımın yer aldığı liglerde toplamda 12 maç oynandı. 100’e yakın sporcunun yer aldığı ligde antrenörleri ve izleyenleri keyiflendiren maçlar oynandı. Erkeklerde birinci Yalova Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olurken, kızlarda ise Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü şampiyonluğu göğüsledi. Dereceye giren takımlara ödüllerini Spor Şube Müdürü Hazan Kardaş, Hentbol İl Temsilcisi Ercan Gökkaya, Hentbol Gözlemcisi Nalan Gökkaya, Hentbol İl Hakemi Emine Kıran ve Yalova Belediyesi Gençlik Spor Kulübü 2. Başkanı Sami Bahçekapılı verdi.

 Ligin sona erişi ile ilgili açıklamalarda bulunan Hentbol İl Temsilcisi Ercan Gökkaya, “İlimizde bugüne kadar Hentbol ’da yaşanan sporcu, hakem, antrenör ve benzeri eksikliklerden dolayı mahalli lig oluşturulamamıştı. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için özellikle son iki yılda özverili çalışmalar yapıldı. Sporcu kaynağı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yazları açmış olduğu İl Spor Merkezlerinden karşılandı. 2 yıl önce lisanslı sporcu sayısı 35-40 iken bugün 136 lisanslı sporcuya ulaştık. Hakem eksiğimizi Federasyon ile temasa geçip ilimizde açmış olduğumuz hakemlik seminerinden temin ettik ve hiç hakem yokken bugün 26 hakemimiz bulunmaktadır. Bu işe gönül vermiş Beden Eğitimi Öğretmenlerimizin ve kulüplerimizin desteğin aldık. Herkese bu süreçte yapmış olduğu katkılardan dolayı başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Dereceye giren tüm takımlar 1-4 Mayıs 2013 tarihleri arasında Sakarya'da oynanacak olan gruplar müsabakalarında Yalova'yı temsil edecekler. 
Küçükler Hentbol Liginde dereceye giren takımlar ise şu şekilde sıralandılar;

 

KÜÇÜK KIZLAR

1. Yalova Gençlik Hizmetleri SK

2. Çiftlikköy Belediyesi SK

3. Gaziosmanpaşa İÖO SK

4. Erdoğan Gençlik SK

 

KÜÇÜK ERKEKLER

1. Yalova Belediyesi Gençlik SK

2. Gaziosmanpaşa İÖO SK

3. Yalova Gençlik Hizmetleri SK

4. Gençlerbirliği Gençlik SK
Editör: TE Bilişim