Tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nda mücadele edecek Altınova Belediyespor ilk maçını 19 Eylül Çarşamba günü Ahmetzade Hersekpaşa Stadyumunda oynayacak ve mücadele 15:00’da başlayacak.

Türk futboluna birçok yıldızı kazandıran Çanakkale Dardanelspor’da Yalovaspor’un alt yapısından yetiştikten sonra Darnadelspor, Adana Demirspor, Göztepe A.Ş. , 1461 Trabzonspor maceralarının ardından bu sezon başı yine Darnadelspor ile sözleşme imzalayan Samet Albayrak’ta bulunuyor.

Altınova Belediyespor Genel Kaptanı Mustafa Yurt’un katıldığı kura çekim töreninde temsilcimizin rakibi Çanakkale Dardanelspor oldu.

Kura çekimi sonunda ilk değerlendirmeleri yapan Altınova Belediyespor Genel Kaptanı Mustafa Yurt, güçlü, kaliteli ve genç bir ekip olduklarını dile getirerek, “İlimizi Türkiye Kupası’nda en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

“Türkiye Kupası'nda finale giden yol”
Bu sezon "Türkiye Kupası Türkiye'yi Kucaklıyor" sloganıyla oynanacak ve 81 ili temsilen toplam 156 takım mücadele edeceği kura çekimine TFF 1. Başkanvekili Ufuk Özerten, TFF Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez, TFF Genel Sekreteri Emre Alkin ile Spor Toto 3. Lig kulüplerini temsilen Beylerbeyi Kulübü Başkanı Mustafa Yazıcı, Ümraniyespor Kulübü Başkanı Başkanı Recep Yoğurtçu ve Anadolu Üsküdar 1908 Spor Kulübü Başkanı Murat Şahin katıldı.

Türkiye Kupası 1. Turu'nda, profesyonel takımı bulunmayan şehirlerimizden 32 Bölgesel Amatör Lig Takımı ve Spor Toto 3. Lig'den 54 profesyonel takım yer alıyor.Takımlar rakipleriyle tek maç eleme usulüne göre karşılaşacak.

2. Tur'da; 1. Tur'dan gelecek 43 takımın yanı sıra Spor Toto 2. Lig'den 34, PTT 1. Lig'den 18 ve Spor Toto Süper Lig'den Avrupa'ya giden takımlarımızın dışındaki 13 takımızla birlikte toplam 108 takım 3. Tur'a çıkabilme mücadelesi verecek. 2. Tur da, yine tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

3. Tur'da 2. Tur'un kazanan 54 takımı bir üst tura çıkabilmek için ter dökecek. Bu turda da tek maç eleme usulü geçerli olacak.

4. Tur'a çıkan 27 takıma, bu turda, Avrupa Kupalarında ülkemizi temsil eden Bursaspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor takımları katılacaktır. Bu 32 takımımızdan Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig takımları, üst ligden başlamak üzere seri başı olacak.

5. Tur'da 16 takım tek maç eleme usulüyle karşılaşacak.

6. Tur'da kalan 8 takım 4'erli 2 grupta yer alacaklar ve çifte devreli lig usulüne göre mücadele edecek.

7. Tur, yani yarı finalde Play-Off gruplarından gelen 4 takım, çapraz yöntemle eşleştirilecek ve çift maç eleme yöntemiyle karşılaşacak. Bu iki karşılaşmanın kazananları, finalde Türkiye Kupası için mücadele verecek. Final karşılaşmasının tarafsız sahada oynanacak.
Editör: TE Bilişim