Türkiye Basketbol Ligindeki temsilcimiz Yalova Group Belediyespor’un yeni yabancısı Kyle Hunt, Özel Atakent Hastanesi’nde sağlık testinden geçtikten sonra ilk antrenmanına çıktı.
2.08 metre boyundaki 27 yaşında olan Amerika ve Jamaika pasaportu taşıyan oyuncu, 2016 temmuzunda Romanya’nın CSU Asesoft Ploiesti takımıyla anlaşmış ancak takımıyla yollarını ayırmıştı. Kanada ve İspanya’da oynadığı dönemlerde adından sıkça söz ettiren Hunt, atletik yapısı ve süratiyle dikkat çekiyor.
Uzun forvet ve pivot oynayabilen 2010-2011 sezonunda NCAA ligi ekiplerinden Middle Tenn. St., 2011-2012 sezonunda NAIA ekiplerinden Oklahoma S&A, İtalya A1 ekiplerinden Blacktop Showcase ve 2012-2013 sezonunda Uruguay’da Club Atletico Olimpia’da forma giydi.
Sağlık kontrollerini başarıyla tamamlayan Kyle Hunt, Yalova ekibinin 90. Yıl Spor Salonunda yaptığı antrenmanına katıldı.
Yalova Belediyespor Kulübü Başkanı Resul Kocaağa,” Yeni sezon öncesi kadromuzu, yaptığımız transferlerle güçlendirdik. Son olarak ABD’li basketbolcu Kyle Hunt’u transfer ettik. Kendisi son olarak Romanya’nın CSU Asesoft Ploiesti takımında görev yaptı. Uzun forvet ve pivot mevkilerinde görev yapabilen Hunt’un takımımızda başarılı olacağına inanıyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim