Altınova Belediyespor Teknik Direktörü Kaya Tevfik Saygılı, 7-1 kazandıkları Lüleburgazspor maçı ve Bölgesel Amatör Ligde liderliğe yükselmelerine dair açıklamalarda bulundu. Bu hafta evlerinde oynadıkları maçta farklı skoru hedeflediklerini belirten Saygılı, en stratejik maçlarını ise Çerkezköy ile olacağının da altını çizdi.
“Farklı skoru bulmak istiyorduk”
Altınova Belediyespor Teknik Direktörü Kaya Tevfik Saygılı,” Lüleburgaz karşısına kazanmak amacıyla çıktık. Skor da bulmak istiyorduk. Öyle de bir maç oldu. Çok erken bir goller bulduk. İlk yarıyı 4-1 önde bitirdik. Zaman zaman istediğimiz, zaman zaman da istemediğimiz işler oldu. Aslında rakibe 4-5 pozisyon verdik. Çok az maçta bu kadar pozisyon verdik. Erken gol atmanın verdiği etkisiydi bu. Ama kolay değil. Böyle stresli ortamlarda böyle maçlar, enerji boşalmasına yol açıyor. Oyuncu sadece kazanma tarafına bakıyor. Çerkezköy’ün yenilmesiyle liderlik koltuğuna oturduk. Haftaya oynayacağımız maç stratejik bir müsabaka olacak. Orada alacağımız hiçbir sonuç aslında bizi rahatsız etmez. Bizim en temel hedefimiz önce kazanabilmek. Kazanamıyorsak kaybetmeyelim. Akıllı olmak ve doğru düşünmek lazım” dedi.
“Çerkezköy iyi takım”
Deneyimli teknik adam,” Çerkezköy de iyi bir takım. Bir önceki hafta Edirnespor ile oynadıkları maçı izledim. Disiplinli oynayan, çok açık vermeyen ve çok da ileri çıkmayan bir takım. Daha çok savunma ağırlıklı oynayan takım. Oradaki durum bir sonrasını belirleyecek. Adım adım gitmek zorundayız. Daha çok uzun maraton var. Gidişat fena değil. İnşallah sonu iyi olur. Hedefimiz doğrultusunda gidiyoruz. Ligin ilk yarısının bitimine 6 hafta kala konuştuğumuzda hedefimizin 6’da 6 olduğunu, en kötü ihtimalle 6’da 5 olabileceğini söylemiştik. Şimdi bu hedefimizin peşinden ilerliyoruz. Ana hedef olarak Çerkezköy’e kaybetmemek lazım. İlk yarıdaki son iki maçımızı en kötü dört puanla geçmek istiyoruz” diyerek sözlerine nokta koydu.

Editör: TE Bilişim