İki sporcu Romanya’da düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonasında da kürsüye çıkmıştı. Roma’dan madalyalarla dönenen minderin sultanlarını ilk kutlayan isim ise Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar oldu. İtalya’da düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası’nda Kadın Milli Takımı 2 altın, 3 gümüş, 1 bronz olmak üzere toplamda 6 madalya kazanarak Ukrayna’nın ardından 151 puan ile Avrupa 2.’si oldu.

Milli takım kadrosunda yer alan Şevval Çayır 50 kilogramda Avrupa Şampiyonu olurken, 55 kilogramda mindere çıkan Tuba Demir ise Avrupa 2.si oldu. İstiklal Marşımızı çaldıran ve bayrağımızı göndere çektiren Termal Belediyesporlu kadın güreşçiler ilçede de sevinç yaşanmasına neden oldular.

Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, “Ata sporumuz güreşe her dalda destek veriyoruz vermeyi de sürdüreceğiz. Bu kapsamda kadın güreşçilerimizin İtalya’nın Roma Kentinde gerçekleştirilen U20 Kadınlar Avrupa Şampiyonasından Avrupa Şampiyonluğu ve Avrupa 2.ciliği ile dönmeleri bizi çok mutlu etti. Kendilerini ve bu derecelerde emeği olan hocalarını yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim