Türkiye Ligi şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu, Kıtalararası şampiyonluk sevincini yaşayan ancak ilk kez olimpiyat heyecanını yaşayan İsmail Ar Londra’daki anılarını Mete’ye anlattı.

Ziyarette Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cengiz Mete Yalova’da ki engelli vatandaşlara örnek olduğunu belirttiği İsmail Ar’a hediye verdi.

Başarılarının devamını dile getiren Mete, maçları izlerken çok heyecanlandığını Olimpiyatlarının büyüsünün bir başka olduğunu dile getirdi.

İsmail Ar ise 2012 Londra Paralimpik Yaz Oyunlarında giydiği Milli takım formasını imzalayarak Mete’ye hediye etti.

Olimpiyatlara çok iyi başladıklarını belirten Tekerlekli Basketbol Milli Takımı oyuncusu İsmail Ar,” Londra’daki olimpiyatlara çok iyi başladık. Herkes bizden söz ediyordu. Ancak sonraları şanssızlığımızı kıramadık. Çeyrek finalde kimsenin istemeyeceği bir rakip Büyük Britanya ile karşılaştık. O maçta 25 bin kişi önünde sahaya çıktık. Hem Kraliçe hem de prens bu maçı izledi. Son saniyeye kadar bu maçı kovaladık ama olmadı. Sonrasında ise klasman maçlarında İspanya’ya mağlup oldu. 7.’lik 8.’lik mücadelesinde ise Polonya’yı 76-74 yendik ve Olimpiyat 7.’si olduk. Olimpiyatlar benim ilk kez yaşadığım bir heyecandı. Büyük deneyimler elde ettim. Çok güzel ve görkemli bir organizasyondu” şeklinde konuştu.

Galatasaray’ın Milli yıldızı İsmail Ar, yapılan yeni spor salonu ile birlikte Yalova’dan daha fazla sporcunun kazandırılacağına da inandığını dile getirdi.

Ar, ayrıca Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cengiz Mete 20 gün sonra başlayacak Kıtalararası Şampiyonluğu Türkiye’ye getireceklerinin de sözünü verdi.

İsmail Ar’ın yer aldığı Tekerlekli Basketbol Milli Takımı 2012 Londra Paralimpik Yaz Oyunlarına ABD galibiyeti ile başladı.

Milli takımımız sonraki mücadelesinde Avusturalya’ya mağlup olurken İtalya’yı yenmeyi başarmıştı.

Sonrasında ise İspanya’ya 67-64 mağlup olan Milli takımımız gruptaki son maçında Güney Afrika’yı 79-54 mağlup ederek çeyrek finale çıktı. Çeyrek Finalde ise Büyük Britanya ile karşılaşan Tekerlekli Basketbol Milli Takımımız karşılaşmayı 75-70 kaybetmişti.

5. mücadelesinde ise İspanya ile karşılaşan Tekerlekli Basketbol Milli Takımımız karşılaşmayı 86-78 kaybetti. 7.’lik 8.’lik mücadelesinde Polonya ile karşı karşıya gelen Tekerlekli Basketbol Milli Takımı parkeden 76-74’lük galibiyet ile ayrılarak Olimpiyat 7.’si olma başarısı gösterdi.

Editör: TE Bilişim