42 ülkeden 600’a yakın sporcunun mücadele edeceği Dünya Şampiyonasında Yalova Bilek Güreşi Spor Kulübü sporcuları Yalova’yı ve Türkiye’yi temsil etmek için gün sayıyorlar. 09 – 16 Eylül 2012 Tarihleri arasında Brezilya’nın Sao Vicente yapılacak 34. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasına gidecek Milli Takım kadrosunda 51 sporcu bulunuyor.

Yalova Bilek Güreşi Spor Kulübü sporcu antrenörü Dursun Önder, 6 aydır Dünya Şampiyonasına hazırlandıklarını ve buradan madalyalarla dönmek istediklerini belirtti.

51 kişilik milli takım kafilesinde Yalova Bilek Güreşi Spor Kulübü’nden Muhammet Koç, Halil İbrahim Oturakçı, Yalkın Saltabaş, Dursun Önder, Şahin Ergül mücadele edecek.

28-30 Haziran tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenen Dünya Şampiyonası seçmelerinde gövde gösterisi yapan  Yalova Bilek Güreşi Spor Kulübü sporcularından Büyükler kategorisinde Dursun Önder (80 Kg.) ve Şahin Ergül (+110 Kg.), Gençlerde ise Halil İbrahim Oturakçı (50 Kg.)  Muhammet Koç (80 Kg.) vile Yalkın Saltabaş (+80 Kg.) Milli takıma seçilmişlerdi.

Brezilya’da ki Dünya Şampiyonasına 6 aydır aralıksız olarak hazırlandıklarını belirten Antrenör Dursun Önder, “Brezilya’daki dünya şampiyonasında mücadele edecek olan Milli kafilede 5 sporcumuz yer alıyor. Burada başarılı sonuçlar alarak hem ülkemize hem de ilimize madalya ile dönmek istiyoruz. Hep birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmak için çaba sarf edeceğiz. Sporcularımızla birlikte çalışmalarımıza yoğun ve programlı bir şekilde devam diyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim