Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Balıkesir’de düzenlediği Avrupa ve Dünya Şampiyonu Yasemin Adar 11-13 Yaş ve 14-15 Yaş Minik Kızlar Güreş Teşvik Turnuvası sona erdi. Organizasyonda 22 kulüpten 182 sporcu mindere çıktı. İlimizi temsil eden Altınova Tersaneler Spor Kulübü ise 1 altın, 3 bronz ve 2 tane de beşincilik alırken takım halinde üçüncü oldu.
Yalova adına mindere çıkan sporcularımızdan Rüya Öztürk 33 kiloda altın madalyaya uzandı. 36 kiloda mücadele eden İrem Peri Şeriki, 58 kilo sporcumuz Nurgül Hergül ve 42 kiloda mindere çıkan Reyyannaz Gümüşhan ise bronz madalyanın sahibi oldu. Safiye Kenar 39 kiloda, Zeynep Güneş ise 54 kiloda beşinci oldu.
Halk Eğitim Merkezi Güreş Antrenörü Elif Yılmaz,” Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Afyonkarahisar, Aydın, Uşak, İstanbul, Budur ve İlimizden, 22 kulüpten 182 sporcunun yer aldığı turnuvada takım halinde üçüncü olduğumuz için gururluyuz. Minikler kategorisinde Yalova’nın ilk madalyasını kazanmamızda bizlere destek olan Halk Eğitim Müdürlüğü’ne, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, kulüp başkalarına, kulüp antrenörlerine çok  teşekkür ediyorum. Ayrıca Turnuvada ’da sergiledikleri büyük başarılardan dolayı sporcularımızı  tebrik ediyorum”  dedi.

 

Editör: TE Bilişim